MojAndroid

Populárnu aplikáciu Instagram na zdieľanie fotografii si užíva už viac než 150 miliónov používateľov a to už niekoľko rokov zadarmo. Nastal však čas, aby samotná spoločnosť, ktorú teraz vlastní Facebook, začala využívať obrovský potenciál aplikácie v reklamnom biznise. Všetci používatelia určite už nejaký čas tušili, že v Instagrame sa objavia reklamy, no dnes to bolo oficiálne oznámená na blogu aplikácie. Potešujúcou správou však je, že reklamy sa budú zobrazovať zatiaľ len pre používateľov, ktorí sa nachádzajú na území Spojených štátov.

Instagram

“Máme veľké plány pre budúcnosť a vytvorenie udržateľného podnikania z Instagramu je časť, pre ich uskutočnenie. Ak sa nachádzate v Spojených štátoch, v najbližších mesiacoch môžete začať vidieť občas inzerát vo vašom Instagram feede”, uvádza Instagram na svojom blogu. Nábeh reklám bude pomalý a prisľúbené bolo zobrazenie nádherných fotografii vo vysokom rozlíšení od značiek, ktoré už majú vytvorené populárne profily, takže si ani nevšimnete, že niektorá fotografia bola vlastne reklama. Instagram tiež vytvorí funkciu pre nahlásenie nevhodnej reklamy, ktorá môže ničiť váš feed.

Hoci bude reklama dostupná len pre Američanov, je možné očakávať, že Instagram bude expandovať svoj biznis aj do iných krajím, čím sa nakoniec dostane aj k nám. Ohrozia reklamy používanie aplikácie ?

Zdroj: Instagram

4.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+