MojAndroid

Finančné výsledky za 3Q tohto roka pre spoločnosť HTC vôbec nevyzerajú dobre. Všetci vieme, že taiwanský výrobca sa pri neustále narastajúcej konkurencií potýka s problémami presadiť sa na trhu. A to aj napriek tomu, že predstavilo tak skvelé zariadenia, ako HTC One, One mini, či Desire 601 a 500. Navyše, HTC v predchádzajúcom kvartáli investovalo aj do marketingu a dokonca odštartovalo aj 1 miliardovú kampaň s hercom Robertom Downey Jr. Zdá sa, že ani tieto kroky však spoločnosti nepomohli a po prvýkrát v histórii zaznamenala stratu na úrovni 6,3%.

HTC logo

Premietnutím na doláre to znamená, že HTC je v strate 101,2 milióna amerických dolárov. Príjem spoločnosti bol v 3Q 1,6 miliardy dolárov. Takéto výsledky nemusia byť prekvapujúce, pretože spoločnosť sa aj v 3Q potýkala s problémami s dodávkami mini smartfónu HTC One mini a väčší HTC One max podľa dostupných správ nesplnil očakávania a nepodarilo sa ho v 3 kvartáli sprístupniť pre zákazníkov. Jeho predstavenie sa stále očakáva už v najbližších týždňoch. Dúfam, že HTC si v poslednom kvartáli polepší a opäť sa vráti do zelených čísel. Bola by škoda, keby slabé finančné výsledky viedli k oslabeniu snaženia spoločnosti inovovať a konkurovať iným zariadeniam na trhu.

via gsmarena

4.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+