MojAndroid

Snímač odtlačkov prstov Touch ID od spoločnosti Apple vyvolal búrlivé diskusie fanúšikov technológii a stále je predmetom pozornosti médii, ale aj veľkých korporácii. Aliancia FIDO, vedená spoločnosťami ako Google, PayPal a inými prisľubuje, že veľmi podobnej funkcionality by sme sa mali dočkať aj u Android zariadení v rozpätí šiestich mesiacov. Prezident skupiny Michael Barrett uviedol dnes pre USA Today, že zámerom je vytvorenie takého prístupu k mobilným službám, ktorý je jednoduchý pre použitie, no zachováva si dobré vlastnosti zabezpečenia. Prezradil tiež, že o šesť mesiacov budú Android zariadenia vybavené biometrickým senzorom, ktorý bude ponúkať prístup k širokej škále vlastných online účtov.

DAF07-580-90

Plány aliancie však nezostávajú len pri použití biometrie. Cieľom je vytvoriť univerzálny a otvorený štandard, ktorý ponúka veľké množstvo metód autentifikácie, ktoré budú vytvorené s ohľadom na jednoduché používanie zo strany spotrebiteľa. Dôvodom prečo vytvoriť nový štandard je nahradiť závislosť na heslách pri prihlasovaní do on-line služieb. Vytvorené budú teda aj pluginy pre prehliadače, ktoré dovolia akejkoľvek stránke alebo cloud aplikácii využiť na prihlásenie akékoľvek FIDO zariadenie, ktoré bude používateľ vlastniť pre účely zabezpečenia.

FIDO aliancia je tvorená poprednými technologickými spoločnosťami, ako Google, LG, BlackBerry, Infineon a inými, no na zozname sa nachádzajú aj firmy, ktoré sa zaoberajú snímačmi odtlačkov prstov, rozpoznávaním reči alebo rozpoznávaním tváre a inými. Ak sa im podarí vytvoriť jednotný štandard pre autentifikáciu do on-line služieb, budú si tiež musieť poradiť s tým, aby nová metóda bola jednoduchá a transparentná, ako to je v prípade Touch ID.

Zdroj: SlashGear

4.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+