MojAndroid

Ako keby HTC nemalo už dosť problémov s predajnosťou a ziskovosťou svojich smartfónov. Spoločnosť rieši jeden problém za druhým a tentokrát musia riešenie nájsť naozaj urgentne. Nokia totižto HTC žaluje za použitý čip v smartfónoch One, ktorý podlieha patentu fínskej spoločnosti a ak HTC nepríde do niekoľkých dní na to, ako čip nahradiť, hrozí mu zákaz predaja v niekoľkých krajinách.

HTC One tlacidlo logo

Spoločnosť HTC vraj už v týchto chvíľach spolupracuje s Qualcomm-om na náhradnom čipe, ktorý by sa staral o prijímanie a odosielanie signálu. Popri tom však musí presvedčiť aj súd, aby ich neprehlásil vinnými, inak Nokia získa vysoké odškodné a zákaz predaja v niekoľkých krajinách. HTC však má s “výmenou komponentov” skúsenosti, nakoľko začiatkom roka riešilo podobný problém s mikrofónom, ktorý rovnako podliehal patentom spoločnosti Nokia, preto by mu nahradenie takéhoto čipu nemalo robiť problém. Uvidíme však, či to HTC stihne a či ich predtým neodsúdi ITC, ktorý má spor v rukách.

Zdroj: Engadget

3.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+