MojAndroid

Dell sa opäť vracia na scénu. Rozruch chce tentokrát spraviť s dvojicou tabletov Venue 7 a 8, ktoré bežia na operačnom systéme Android 4.2.2. Spoločnosť však prisľúbila aj aktualizáciu na najnovší a zatiaľ nepredstavený Android 4.4 KitKat. Ide vôbec o prvé tablety od čias Dell Streak 7, ktorý sme testovali ešte v roku 2011.

dell-venue-8

Na obrázku Dell Venue 8

Dell chce s tabletmi zaujať predovšetkým cenou. Menší 7 palcový model sa má predávať za 149$ a jeho väčší súrodenec za 189$. Už prvý pohľad na špecifikácie nám dáva tušiť, že tablety ponúknu výborný pomer ceny a výkonu. Obidva sú totižto vybavené výkonným procesorom Intel Atom Clover Trail Plus s taktom 2GHz a v tejto cenovej kategórii nezvyčajne veľkou pamäťou RAM s kapacitou 2GB. Vnútorná pamäť 16GB (Dell Venue 8 bude dostupný aj v 32GB variante) je rozšíriteľná prostredníctvom microSD a vo výbave nájdete aj batériu, ktorá sľubuje výdrž na úrovni 10 hodín. Displej je typu IPS a ponúka rozlíšenie 1280 x 800 px.

Rozdiel medzi oboma modelmi je najmä vo veľkosti displeja a kvalite fotoaparátu a prednej kamery. Venue 7 je vybavený 3Mpix hlavným snímačom a prednou VGA kamerou. Väčší model má kvalitnejší 5Mpix fotoaparát a prednú 2Mpix kameru. Oba tablety vo WiFi verzii by sa mali začať predávať 18. októbra a dostupné budú v čiernej a červenej farbe. Neskôr do predaja zamieria aj LTE verzie tabletov.

Zdroj: androidauthority

3.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+