MojAndroid

Aktivisti skupiny Anonymous vyniesli na povrch informácie, podľa ktorých má k odtlačkom prstov z nového iPhone 5S prístup vládna agentúra NSA aj napriek tvrdeniam Applu, že odtlačky nie sú odosielané do serverov spoločnosti, ale ukladané len lokálne v smartfóne. Informoval o tom portál ComputerWorld.

iphone-5s-touch-id-home-button-details

Skupina popisuje niekoľko vysokopostavených osôb a zameriava sa najmä na predstaviteľa firmy AuthenTec, Roberta E Gradyho, ktorý bol prominentnou postavou za vlády Georga Busha. Anonymous tvrdí, že Grady je v spojení s firmou The Carlyle Group, ktorá je majoritným akcionárom medializovanej spoločnosti Booz Allen Hamilton, dodávateľa NSA, kde pracoval informátor Edward Snowden. V minulosti stál Snowden totižto za zverejnením dokumentov o odpočúvaní internetovej komunikácie agentúrou NSA.

Anonymous tiež tvrdí, že spoločnosť AuthenTec bol horlivý do akvizície spoločnosťou Apple (jednalo sa o najväčšiu kúpu v 36 ročnej histórii spoločnosti, pozn. redakcie) pretože sa domnieva, že prijatím biometrickej technológie budú Apple nasledovať aj ostatní giganti. Skupina sa tiež odkazuje na dokumenty z predchádzajúceho vyšetrovania novinára Barretta Browna, ktorý bol umlčaný štátom.

Ako upozorňuje ComputerWorld, zdroj týchto tvrdení nie je možné overiť vzhľadom na utajenú povahu Anonymous. Môže sa jednať naozaj o vyjadrenie ohajcov slobody internetu a tiež môže pochádzať od zdroja, ktorý chce pošpiniť povesť firmy Apple.

http://www.youtube.com/watch?v=VC05RJidXDs

Zdroj: computerworld

3.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+