MojAndroid

Spoločnosť Google zverejnila nové štatistiky systému Androidu. Údaje zhromaždené počas 7-dňového obdobia, ktoré sa skončilo dňa 2. októbra, ukazujú pochopiteľne ďalší nárast Androidu vo verzii Jelly Bean. Zmenou, ktorá nám v minulom období chýbala, je pridanie najnovšej verzia Androidu 4.3 Jelly Bean, ktorú už využíva mnoho majiteľov Nexus zariadení alebo zariadení s podporou najnovšieho CyanogenMod. Celkový podiel tejto verzia je však v tomto momente veľmi malý a zastáva len 1,5 % spomedzi sledovaných zariadení. Výraznejší nárast však zaznamenal Android 4.2.x, ktorého zastúpenie stúplo z 8,5 % v minulom mesiaci, na 10,6% v aktuálnom období.

android statistiky oktober

 

Na druhom mieste, za Androidom Jelly Bean sa s podielom 28,5% umiestnila pomerne stará verzia Androidu Gingerbread. Táto má však pokračujúcu tendenciu klesať, čo dokazuje aj porovnanie s minulým mesiacom, v ktorom mala podiel 30,7 %. Tretí najväčší podiel 20,6 % má Ice Cream Sandwich, za ktorým sa postavil Froyo s malým percentuálnym podielom 2,2% a posledný je Honeycomb s podielom 0,1%. Ako ste na tom vy? Ktorú verziu systému Android máte vo svojom zariadení?

Akú verziu systému Android máte vo svojom zariadení?

Zobraziť výsledky

Loading ... Loading ...

Zdroj: Google

3.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+