MojAndroid

V obchode Google Play je množstvo služieb, určených na prenos súborov alebo iného druhu informácii do Android smartfónu. Niektoré sú však zložité alebo neponúkajú pohodlie pre používateľov. Jedným z najjednoduchších riešení je odoslať e-mail na vlastnú adresu, no aj to môže byť niekedy zdĺhavé a nepohodlné. Vyskúšať však môžete aj šikovnú aplikáciu s názvom PushBullet, ktorá je pre túto úlohu ako stvorená.

Pushbullet prenos suborov z PC do androidu Pushbullet prenos suborov z PC do androidu Pushbullet prenos suborov z PC do androidu

Jedná sa o kombináciu mobilnej aplikácie pre systém Android a pretože plánujeme posielať súbory z počítača, potrebujeme aj na tejto strane akúsi bránu, ktorú v tomto prípade tvorí internetový prehliadač alebo rozšírenie pre Chrome. Služba po prepojení s Google účtom umožňuje posielať poznámku, adresu, odkaz na internetové stránky, zoznam úloh a samozrejme aj akýkoľvek súbor. Po odoslaní sa na vašom mobilnom zariadení zobrazí notifikácia, ktorá upozorňuje na príchod informácie. Aplikácia využíva rozšírené notifikácie z Jelly Bean a umožňuje zobraziť aj náhľady spomínaných položiek. Samozrejmosťou je aj widget, ktorý zobrazuje všetky prijaté údaje.

Služba PushBullet je veľmi jednoduchá a pohodlná na používanie, no škoda, že prenos funguje len zo strany počítača. Naopak veľkou výhodou je, že zariadenia s ktorými je používateľ spárovaný, môžete zdieľať. Takto vám môžu priatelia posielať súbory, adresy stretnutia, nákupné zoznamy a podobne. Autori na svojom blogu tiež oznámili, že odišli z práce aby sa mohli aplikácii venovať naplno, takže sme zvedaví, aké novinky majú pre nás pripravené. Aplikáciu si môžete stiahnuť bezplatne v obchode Google Play, kliknutím na nižšie uvedený odkaz.

Verzia: 17.7.20
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 17.7.20
Aktuálna cena: Zdarma
2.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+