MojAndroid

Nová aplikácia Edge prináša na Android nový spôsob prepínania aplikácií. Pomocou gesta, posunom prsta po obrazovke, je možné aktivovať multitaskingové menu, z ktorého je navyše možné ovládať aj niektoré základné funkcie zariadenia.

Android aplikacia edge Android aplikacia edge_2

Edge obsahuje päť naposledy spustených aplikácií, ktoré sa zobrazia v akomsi miniatúrnom launcheri. Ten ponúka aj niekoľko funkčných tlačidiel pre ovládanie funkcií zariadenia. Posunom prsta z kraja displeja sa aktivuje “mini-launcher” s aplikáciami, aplikáciu aktivujete presunom prsta nad ňu. Je to rýchle a jednoduché najmä v prípade, ak vlastníte smartfón, pri ktorom sa multitaskingové menu aktivuje dlhým podržaním niektorého z tlačidiel (Samsung smartfóny) alebo dvojitým ťuknutím (HTC One).

Android aplikacia edge_3 Android aplikacia edge_5

Edge ponúka aj niekoľko pokročilých nastavení, väčšina z nich je však dostupných len v PRO verzii. V aplikácií dostupnej zadarmo na obchode Play je možné nastaviť len štyri skratky v hornom a dolnom paneli mini launchera. Počet naposledy spustených aplikácií je limitovaný na päť. Free verzia tiež neumožňuje umiestnenie aktívnej oblasti na pravú stranu a úpravu farieb či priehľadnosti používateľského prostredia.

PRO verzia Edge je na obchode Play dostupná za 1,99€. Ako alternatívu k tomuto launcheru môžete zvoliť napríklad Appsi Sidebar.

Verzia: 2.2.7.free
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.2.7.free
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: 2.2.7.pro
Aktuálna cena: 1,99 €
Verzia: 2.2.7.pro
Aktuálna cena: 1,99 €

2.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+