MojAndroid

Spoločnosť Gigaset predstavila nové zariadenie pre telefonovanie z pevnej linky. Výnimočné je tým, že má v sebe operačný systém Android a umožňuje tak inštalovanie aplikácií z obchodu Play podobne, ako pri smartfónoch alebo tabletoch.

Gigaset SL930A 4

Zákazníci, ktorí si nový telefón zakúpia ho budú môcť okrem tradičného telefonovania použiť aj na širokú škálu iných činností. Vďaka prístupu k viac ako miliónu aplikácií na obchode Play sa budú môcť zahrať napríklad svoju obľúbenú hru alebo spravovať kontakty pomocou konta Google. Samozrejmosťou je aj možnosť inštalovania ktorejkoľvek aplikácie, ktorá je kompatibilná s predinštalovaným Androidom 4.0 Ice Cream Sandwich. K internetu sa pripájate priamo prostredníctvom routera a funkcie WLAN zariadenia Gigaset SL930A.

Pri plánovaní a vývoji zariadenia SL930A sme významne zužitkovali naše dlhoročné skúsenosti a rozsiahly prieskum trhu,“ uviedol Andreas Merker, vedúci oddelenia spotrebiteľských produktov Android & IP spoločnosti Gigaset. „Telefón SL930A predstavuje ideálnu symbiózu telefonovania cez pevnú linku a operačného systému Android a ponúka presne tie technologické funkcie, ktoré spotrebitelia v domácnostiach reálne využívajú.“

Gigaset SL930A 3

Telefón SL930A umožňuje uskutočňovanie hovorov podľa potreby buď v pevnej sieti alebo cez internet prostredníctvom služby Skype. Ponúka aj integrovaný záznamník, ktorý dokáže zaznamenať až 55 minút odkazov a možno ho ovládať jednoducho zo slúchadla. Záznamník prístroja SL930A je kompatibilný aj s mnohými ďalšími telefónmi od spoločnosti Gigaset, ako je C620H, SL910H či E630H.

Zariadenie zaujme pozornosť aj svojimi ďalšími funkciami, ktoré sú pre telefóny určené na telefonovanie z pevnej linky nadštandardné. Vďaka dotykovému TFT displeju s uhlopriečkou 3,2 palca je možné prezerať fotografie, videá alebo počúvať aj hudbu. Pre používateľa je dostupná 1,5GB vnútorná pamäť rozšíriteľná prostredníctvom pamäťových kariet.  Charakteristickou črtou telefónu SL930A je zvuk vo vysokej kvalite a samozrejmosťou je aj pohodlná funkcia hlasného telefonovania, ktorá ponúka plne duplexnú kvalitu zvuku s technológiou HSP a HDSP pre internetové aplikácie, ako je Skype. Multimediálne súbory je možné prenášať  pomocou micro USB konektoru.

Gigaset SL930A je dostupný od októbra 2013 za cenu 199,95 eura s DPH u vybraných predajcov.

1.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+