MojAndroid

Apple má už na budúci mesiac predstaviť nový rad zariadení Apple iPad. Očakáva sa príchod inovovaného modelu iPad mini 2 s retina displejom a pravdepodobne aj čítačkou odtlačkov prstov Touch ID. Hoci cupertínska spoločnosť chce s novými zariadeniami bojovať s narastajúcou konkurenciou v sektore tabletov s OS Android, tieto aj napriek jej snahám pomaly preberajú vládu nad trhom. Po prvýkrát sa Androidu podarilo Apple v predajnosti tabletov iPad predbehnúť v tomto roku, kedy sa objavila správa, podľa ktorej sa predalo viac Android tabletov než Apple iPad-ov.

Nexus_10

Analytik z ABI Research hovorí o niekoľkých zaujímavých faktoch. Prvým je, že Android tablety po prvýkrát prekonali počtom predaných kusov iOS tablety v 2Q tohto roka. Zisky z predaja tabletov s Androidom a iOS sú teraz vyrovnané a tiež uvádza, že priemerná predajná cena iPad-ov  sa “rýchlo blíži k trhovovému priemeru.” Apple vo svojich posledných kvartálnych výsledkoch tiež po prvýkrát vykázal pokles v predajnosti tabletov iPad, keď dodal 14,6 milióna kusov. Minulý rok to bolo o 2,4 milióna viac. Cupertínska spoločnosť samozrejme bojuje proti viacerým výrobcom vrátane Amazonu, Samsungu, ale aj samotnému Googlu, ktorých zariadenia neustále naberajú na popularite. Tú si získali najmä vďaka nízkym cenám.

ABI tiež informuje, že v 2Q sa medziročne zvýšil záujem o tablety o 23%. Celkovo dosiahli príjmy z ich predaja úrovne 12,7 miliardy dolárov, z ktorých 50% patrí Applu. Ostatní výrobcovia sa tak musia deliť o zostávajúce 6,3 miliardy. V tomto roku sa najviac obľúbenými stali menšie tablety s uhlopriečkou 7 palcov. Platilo to aj u Apple, ktorého 7,9″ iPad mini znamenal 60% všetkých dodaných tabletov tejto spoločnosti a tvoril 49% jej príjmov.

Zdroj: techcrunch

1.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+