MojAndroid

Konzultačná spoločnosť InterBrand s dlhoročnou tradíciou v obore, zverejňuje každý rok od roku 2000, zoznam stovky najcennejších značiek. Už od začiatku sa na vrchole zoznamu objavoval výrobca nealkoholických nápojov Coca-Cola, ktorý dlho držal posť víťaza rebríčka a teda aj najcennejšej značky. V tomto roku ho však predbehli dve technologické spoločnosti, reč je samozrejme o spoločnosti Google, ktorá obsadila druhé miesto a stúpla tak zo štvrtého miesta minulého roku. Jej rival a konkurent Apple sa dostal ešte vyššie na prvé miesto, ktorý stúpol z ôsmeho miesta v roku 2011 a z druhého miesta v minulom roku.

interbrand top 100 najcennejsich znaciek

IBM, ktorý držal tretie miesto v minulom roku sa teraz dostal na štvrté miesto. Prekvapivo, ďalšiemu gigantu Microsoft sa podarilo zabezpečiť si rovnakú piatu pozíciu a americký konglomerát General Electric sa zo šiesteho miesta tiež nepohol. Intel klesol z ôsmeho na deviate miesto, zatiaľ čo Samsung vzal jeho miesto, teda stúpol z deviatej na ôsmu pozíciu. Toyota zaujala v tomto roku 10. miesto, no konkurenti automobilového priemyslu Mercedes-Benz a BMW nezostávajú pozadu. Celý rebríček nájdete na domovskej stránke InterBrand.

Zdroj: androidcommunity

30.9.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+