MojAndroid

Najviac diskutovaným smartfónom súčastnosti nie je ani jedna z vlajkových lodí mobilných výrobcov, ale pripravovaný Nexus 5, ktorý by mal na náš trh prísť ešte tento rok. Nový Nexus smartfón vyrobí v spoločnosti s Googlom spoločnosť LG a okrem uniknutých parametrov je známa tiež cena a dátum jeho dostupnosti.

Nexus-5-2

Cenové ohodnotenie tohto smartfónu je však zatiaľ len približné. Podľa viacerých dohadov by sa nový Nexus 5 mohol predávať za cenu zariadení strednej triedy, čo znamená, že by mohol pri predstavení atakovať 250 – 300 EUR-ovú hranicu za model s najmenšou vnútornou pamäťou. Na našom území bude síce táto cena upravená o DPH a predĺženú záruku, aj tak však pôjde o výborné zariadenie za ešte lepšiu cenu.

Nexus-5-1

To, že by nový Nexus 5 mohol prísť na trh už v októbri, je známe vďaka najväčšiemu brazílskemu operátorovi Anatel. Ten totiž na svojej internetovej stránke uviedol dokumenty, ktoré certifikujú toto zariadenie pre použitie v 4G sieťach. Dokumenty okrem toho potvrdzujú aj označenie LG D821, o ktorom sa hovorilo už skôr tento mesiac. Nexus 5 by sa mal začať predávať vrámci Obchodu Play po celom svete (a zrejme aj v Brazílii, kde sa predošlá verzia Nexus 4 cez Obchod Play kúpiť nedala) a neskôr by mal prísť aj do kamenných predajní. Dúfame však, že sa Google poučí a vyhne sa chybe, ktorú spravil minulý rok, keď sa veľmi vydarený Nexus 4 vypredal do niekoľkých dní a jeho dostupnosť bola aj niekoľko mesiacov po predstavení veľmi slabá.

Zdroj: PocketNow, Phandroid

19.9.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+