MojAndroid

Spoločnosť HP dnes prekvapila mobilný svet novými tabletmi s operačným systémom Android. Tie nesú označenie Slate 7 HD, Slate 10 HD, Slate 8 Pro a Slate 7 Extreme, pričom každé zariadenie nesie špecifické parametre a je niečím výnimočné. Poďme sa teda na ne pozrieť z bližšia a popíšme si ich všetky funkcie a vlastnosti.

hp-logo

Slate 7 HD / Slate 10 HD

Oba zo spomínaných tabletov – HP Slate 7 HD aj HP Slate 10 HD – patria medzi tablety konkurujúce najmä cenou. Parametrovo ide o takmer totožné zariadenia s 1280×800 pixlovými displejmi, 2-jadrovými procesormi Marvell PXA896, reproduktormi Beats Audio, dvoma kamerami, podporou microSD kariet a voliteľným variantom s 3G konektivitou. Hoci zatiaľ nie je známa ich koncová cena, odhadujeme ju na 150-200 EUR v prípade 7-palcovej verzie a o 50 EUR viac v prípade 10-palcového variantu.

hp-slate-7-HD hp-slate-10-HD

Slate 8 Pro

Tablet s 8-palcovou uhlopriečkou patrí medzi najvýkonnejšie zariadenia, aké spoločnosť doteraz predstavila. Pod krytom ukrýva výkonný čip Tegra 4 a zahanbiť sa nedá ani 8-palcovým displejom s pomerom strán 4:3 a rozlíšením 1600×1200 pixlov, čo z neho robí konkurenta pre “retina tablet” iPad Mini. Prítomná je tiež dvojica kamier s 8 a 2 Mpix rozlíšením a nechýba ani microSD karta, microUSB slot na nabíjanie a dokonca aj microHDMI pre streamovanie údajov na väčšiu obrazovku. Ani pri tomto modeli však nepoznáme cenovku a dokonca ani veľkosť RAM či verziu operačného systému, ktoré budú známe až neskôr. S takouto hardvérovou výbavou však bude zrejme Slate 8 Pro siahať až na cenovú hranicu 300 – 350 EUR.

hp-slate-8-Pro

Slate 7 Extreme

Najzaujímavejším z trojice tabletov je HP Slate 7 Extreme. Ide totiž o prvý tablet vychádzajúci z konceptu Tegra Note, o ktorom sme vám písali už v minulosti. 7-palcová novinka ponúka rozlíšenie 1280×800 pixlov, 1 GB RAM, Tegra 4 procesor, reproduktory otočené dopredu, ponúkajúce technológiu PureAudio, 5 Mpix fotoaparát a tiež vstavaný stylus, ktorý môžete využiť napríklad pri písaní poznámok alebo základnej úprave grafiky a fotografií, na čo vám dobre poslúži aj vstavaný softvér priamo od NVIDIA. Stylus je navyše navrhnutý pre podporu NVIDIA DirectStylus technológie, čo ponúka výborný pôžitok z jeho používania aj napriek tomu, že je stylus pasívnym. Čo je na tomto tablete však najlepšie, je jeho cena, ktorá bola stanovená na $199. V prípade dostupnosti na slovenskom trhu môžme počítať s jej ekvivalentom v eurách (199€), čo je za tak vybavený tablet naozaj málo. Veríme preto, že si tento tablet aj vo svete získa množstvo fanúšikov a možno konečne vylepší firme HP povesť a postavenie medzi výrobcami Android tabletov.

hp-slate-7-Extreme

Zdroj: AndroidPolice

19.9.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+