MojAndroid

Spoločnosť NVIDIA informovala o novom Android tablete z jej produkcie s názvom NVIDIA Tegra Note, určený ako referenčná platforma pre partnerov, ktorí budú prezentovať funkcie integrované v najnovšom čipe Tegra 4. Tablet je totižto vyrábaný zmluvným výrobcom pre spoločnosť NVIDIA, no tá ho bude ponúkať tradičným partnerom ako napríklad EVGA, Zotac alebo PNY, ktorí ho budú predávať pod vlastnou značkou. Zaujímavosťou tohto modelu je okrem procesora, pasívny stylus DirectStylus, ktorý je odpoveďou spoločnosti na poli lacnejších tabletov.

NVIDIA Tegra Note Android tablet

NVIDIA Tegra Note ponúka 7-palcový displej s rozlíšením 1280 x 800 pixelov. Okrem výkonného štvorjadrového čipu Tegra 4 taktovaného na frekvenciu 1,8 GHz tu nájdeme aj 1 GB operačnej pamäte RAM. Vnútorná pamäť dosahuje kapacitu 16 GB a prítomný je aj micro SD slot pre ďalšie rozšírenie v prípade potreby. Tablet je ďalej vybavený 5 Mpx zadným fotoaparátom, známou aplikáciou Camera Awesome, micro HDMI portom, predným VGA fotoaparátom, stereo reproduktormi, pričom rozmery tabletu sú 199 x 119 x 9,6 mm a váha je 320g. Po softvérovej stránke ponúkne najnovšiu verziu Androidu a NVIDIA prisľúbila, že používatelia budú dostávať aktualizácie priamo od spoločnosti.

Cena bola stanovená na celkom zaujímavú sumu 199 amerických dolárov (150 €), čo je veľmi sľubné vzhľadom na ponúkanú výbavu. Zariadenie by malo byť dostupné o niekoľko mesiacov.

NVIDIA Tegra Note Android tablet 2

Zdroj: anandtech

18.9.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+