MojAndroid

Mnohí menej známi čínski výrobcovia mobilných zariadení čerpajú pri výrobe nových produktov z úspechu iných značiek. Jedným príkladom je spoločnosť Goophone. V minulom roku sme mohli vidieť napodobeninu iPhone 5 pod názvom Goophone I5, no pretože Apple predstavil nové zariadenia, pre Goophone nastal čas vybaviť svoje produktové portfólio o nové zariadenie. Na Internete sa začal predaj smartfónu Goophone i5C, ktorý sa tentokrát inšpiroval farebným iPhone 5C. Informácie dokonca hovoria o tom, že tento produkt bol postavený na základe uniknutých informácií o vtedy ešte pripravovaných zariadeniach a bol navrhnutý ešte pred samotným predstavením Applu.

Goophone i5C Falošný iPhone 5C s Androidom

Zaujímavosťou je, že zariadenie pracuje pod systémom Android 4.2 Jelly Bean s používateľskou nadstavbou resp. témou, ktorá napodobňuje vzhľad najnovšieho systému iOS 7. Po hardvérovej stránke ponúka dvoj-jadrový procesor MTK MT6572, ktorý je taktovaný na frekvenciu 1,2 GHz. Tomu sekunduje 512 MB operačnej pamäte RAM, čo je v dnešnej dobe veľmi malá hodnota. Samozrejmosťou je rovnaká veľkosť displeja, teda 4-palce (854 x 480 pixelov) a nájdeme tu aj 5 Mpx fotoaparát. Okrem toho ponúka aj bezdrôtové technológie Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0 s A2DP alebo pripojenie do 3G siete (2G GSM: 850/900/1800/1900MHz, 3G WCDMA 850/2100MHz).

V tomto prípade je ako vždy zaujímavá cena. Zariadenie sa totižto na stránkach anybuying predáva za sumu 119 amerických dolárov (v prepočte 89 EUR) .

Zdroj: phandroid

18.9.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+