MojAndroid

Tzv. Arkanoid hry patria medzi najstaršie herné žánre a na rôznych platformách sa s nimi stretávame už desiatky rokov. Ich koncept je všeobecne známy, ide v nich o v rozbíjanie tehličiek loptičkou, ktorú musíte pálkou včas odrážať a nedovoliť jej, aby unikla z obrazovky. DeathMetal HD je vydarenou verziou takejto hry pre Android zariadenia, za ktorou stojí herné štúdio Playito.

DeathMetal 5 DeathMetal 4

Hra sa skladá zo štyroch rozdielnych epizód, v rámci ktorých postupujete po jednotlivých leveloch, ktorých je celkovo 40 a autori sľubujú ďalšie. Pálku je možné ovládať klasicky dvomi tlačidlami na okrajoch displeja, existuje však aj možnosť ovládať ju nakláňaním telefónu. Loptička sa na začiatku vždy pohybuje pomaly a nie je problém ju včas odrážať, ale postupne jej rýchlosť narastá a budete musieť naozaj dávať pozor, aby popri pálke neprekĺzla. Zaujímavým prvkom je pohyblivý útvar v tvare kosoštvorca v hornej časti displeja, ktorý sa nachádza v niektorých leveloch a môže loptičku odraziť nečakaným smerom. V ďalších epizódach sa prostredie hry zmení a pribudnú nové prvky, od ktorých sa loptička môže odrážať. Po rozbitých tehličkách niekedy dole „padajú“ rôzne bonusy, ktoré treba pálkou zachytávať. Môže to byť  druhá loptička navyše, jej spomalenie, „magnetická pálka“, na ktorú sa loptička bude lepiť či špeciálny mód, v ktorom sa loptička zmení na ohnivú guľku a cestu cez tehličky si razí ako buldozér. Týchto bonusov je celkovo 10.

Grafická stránka je primeraná typu hry, navodzuje dojem, že prostredie je kovové a aj jednotlivé tehličky vyzerajú, akoby boli vyrobené z kovu. Tento pocit ešte viac podfarbuje kovovo znejúci zvuk pri kontakte loptičky s tehličkami, ktorý znie ako cinkanie kovu o kov. Pekne a plynulo sú spracované animácie a rôzne grafické efekty, napríklad „ohnivá“ loptička, pri jej aktivácii sa navyše spustí rázna deathmetalová skladba. Osobitne treba vyzdvihnúť reálnu fyziku hry, loptička sa od rôzne tvarovaných tehál a stien odráža presne v zmysle fyzikálnych zákonov, čo je obzvlášť badateľné v tretej epizóde s okrúhlou arénou aj tehlami.

Hra v obchode Google Play bežne stojí 1,51 eura, ale teraz je k dispozícii za zníženú cenu 97 centov. Navyše neobsahuje žiadne mikrotransakcie a neotravuje reklamami. Ak máte radi hry vyžadujúce postreh a sústredenie, DeathMetal odporúčame do vašej pozornosti.

Verzia: 1.0.8
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.0.8
Aktuálna cena: Zdarma

18.9.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+