MojAndroid

Procesory so 64-bitovou architektúrou sú na poli so smartfónmi a tabletmi novinkou. Len pred pár dňami zariadenie s takýmto procesorom predstavila spoločnosť Apple a už dnes vieme, že sa tento fenomén dostane aj do zariadení s Androidom. Vloženie 64-bitového procesora do svojho pripravovaného zariadenia potvrdila spoločnosť Samsung a o tejto novinke sa nechal počuť aj Intel, ktorý na svojom developerskom fóre hovoril o tom, že 64-bitové procesory pre Android smartfóny a tablety bude vyrábať taktiež. Je preto viac než možné, že podporu pre nové CPU prinesie už najbližšia verzia nášho obľúbeného operačného systému – Android 4.4 KitKat.

Android KitKat

Informácia pochádza práve z developerského fóra spoločnosti Intel, kde sa medzi pripravovanými novinkami pre Android zo strany Intelu spomína aj podpora pre 64-bitové procesory. Však aj najnovšie mobilné CPU od Intelu – Bail Trail – nesú označenie “Intel 64′ chips”. Tajomstvom nie je ani to, že svoj prvý 64-bitový procesor pripravuje spoločnosť ARM, ktorá vyrába mobilné čipy s rovnakým pomenovaním architektúry. Všetky tieto informácie teda naznačujú tomu, že výrobcovia mobilných čipov počítajú s nasadením nových 64-bitových procesorov do mobilných zariadení s Androidom, otázkou však ostáva, kedy sa tak stane.

64-bit-intel-chips-android-1

Nových 64-bitových CPU sa však v Androidoch nedočkáme zrejme až tak skoro. Informácia o ich podpore v Androide 4.4 KitKat zatiaľ nie je oficiálne potvrdená, a preto si musíme počkať na to, kým Google túto verziu svojho systému predstaví. Potom môžme špekulovať a polemizovať o tom, kedy by sme sa mohli dočkať prvých zariadení s novou generáciou mobilných procesorov. Náš skromný odhad je však až začiatok budúceho roka.

Zdroj: AndroidAuthority

18.9.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+