MojAndroid

Android aplikácia Bump tu bola dávno pred NFC aj službou Android Beam. Ide o titul, ktorý vám jednoduchým gestom umožňuje zaslať takmer akýkoľvek súbor používateľovi s rovnakou nainštalovanou aplikáciou bez toho, aby ste museli daného človeka manuálne vyhľadávať alebo inak spárovať vaše zariadenia. Doteraz nebol Bump ničím zaujímavý, čo sa však zmenilo dnes jeho akvizíciou spoločnosťou Google.

bump

To, že aplikáciu Bump a celý jej vývojársky tím odkúpil Google, sa svet dozvedel vďaka príspevku na Bump blogu od CEO Bump-u, Davida Lieba. Ten však bol na informácie veľmi skúpy a okrem toho, že verejne vyhlásil pravdivosť tohto obchodu, neprezradil nič z jeho detailov. Najpravdepodobnejšie plány Googlu s aplikáciou Bump sú však zrejme také, že Google pomocou ich vývojárskeho tímu vylepší svoju, nie celkom vydarenú a nie celkom fungujúcu, súčasť systému Android s názvom Android Beam. Mohli by sme sa tak konečne dočkať kvalitnej a fungujúcej aplikácie, ktorá by bola súčasťou každého Android zariadenia. Čo si o tejto akvizícii myslíte vy?

Zdroj: AndroidCentral

16.9.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+