MojAndroid

Spoločnosť Google spustila službu Android Device Manager pre všetkých používateľov Androidu začiatkom augusta. Táto umožňuje vzdialenú lokalizáciu Android zariadení s verziou systému 2.2 a vyššou, pričom dostupné sú aj možnosti pre vymazanie obsahu ukradnutého alebo strateného zariadenia, či prehranie hlasného zvuku, ktorý má za úlohu pomôcť pri hľadaní. Spoločnosť Google však nekončí s vývojom služby a podľa portálu AndroidPolice dostane v budúcnosti ďalšie funkcie, ktorú umožnia uzamknúť zariadenie a zmeniť heslo pre odomknutie.

Android Device Manager

Nové funkcie majú cieľ ponechať vymazanie osobných údajov, ako poslednú možnosť pri strate smartfónu alebo tabletu. Používateľ si počas pátrania môže zamknúť zariadenie v rozhraní na webe a dokonca aj zmeniť aktuálne heslo pre odomknutie. Dôkazy o uvedených novinkách boli nájdené v aktualizovanej verzii Google Play Services 3.2.64, ktorá sa do našich zariadení dostane už onedlho. Aktualizácia prebehne bez interakcie používateľa, v pozadí systému.

Náš tip
Android Device manager je online, nájde alebo vymaže stratený smartfón

Zdroj: androidpolice

16.9.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+