MojAndroid

Intel dnes prostredníctvom tlačovej správy informoval o ďalšej rodine procesorov Bay Trail, ktoré sú založené na výkonnejšej a úspornejšej 22nm Silvermont architektúre. Spoločnosť má uzavreté partnerstvo s výrobcami, ako Acer, ASUS, Dell, Lenovo alebo Toshiba, takže je veľmi pravdepodobné, že nejaké riešenie s novými čipmi sa objaví aj do konca roka.

Intel Z3000 bay trail

Nové procesory získajú označenie Intel Atom Z3000 (“Bay Trail-T”) a sú určené pre súperenie s konkurenčnými ARM riešeniami v mobilnom segmente. V ponuke budú dvojjadrové alebo štvorjadrové varianty, ktoré podľa informácií ponúknu dvojnásobný výpočtový a trojnásobný grafický výkon. Najvýkonnejší štvorjadrový čip má kódové označenie Z3770 a ponúkne taktovaciu frekvenciu 2,4 GHz s podporou rozlíšenia až do 2560 x 1600 pixelov. Aj napriek vysokému výkonu je však výdrž batérie na prijateľnej úrovni, pričom výrobca sľubuje 10 hodín “aktívnej práce”.

Nové čipy sa objavia v mobilných zariadeniach s veľkosťou displeja 7-11-palcov, ktoré budú pracovať na systémoch Android alebo Windows 8.1.

Zdroj: engadget

12.9.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+