MojAndroid

Pri aplikáciách na meranie času, odpočítavanie, či budenie sa až taký dôraz na estetiku nekladie, prvoradá je ich spoľahlivosť a presnosť. V súčasnosti sa autori s grafickou stránkou takýchto aplikácií príliš netrápia a väčšinou ich len zabalia do strohého Holo dizajnu. Aplikácia Timely Alarm Clock je však príkladom, že aj pri jednoduchom a prehľadnom dizajne sa dá vytvoriť na pohľad krásne prostredie, ktoré predčí aj Holo dizajn či vzhľad nového iOS 7.

Timely Alarm Clock 3 Timely Alarm Clock 1 Timely Alarm Clock 2

Timely zaujme už na prvý pohľad čistým a prehľadným prostredím s decentnými animáciami v pozadí (dá sa navyše nastaviť úroveň ich zobrazovania, aby príliš neuberali z výkonu slabším zariadeniam). Okrem krásnych a plynulých animácií pozadia sú veľmi zaujímavým prvkom aj animácie čísiel, ktoré sa doslova metamorfujú a pohľad na ne skutočne poteší oči. Aplikácia sa skladá z troch kariet, medzi ktorými sa dá listovať a nastavovať alarm, stopky, časovač či proste len nechať zobrazený aktuálny čas. Zaujímavou a netradičnou funkciou je ukladanie nastavených časov budenia do cloudu a ich synchronizácia medzi zariadeniami.

Timely Alarm Clock 5 Timely Alarm Clock 10 Timely Alarm Clock 4

Okrem pekného vzhľadu však Timely zaujme aj pohodlným a zaujímavým spôsobom nastavovania alarmov. Robí sa to metódou „tap-and-drag“, teda prstom sa dotknete displeja a ťahom po ňom nastavujete požadovanú hodnotu. U niektorých aplikácií je takýto spôsob možno zdĺhavejší, než prosté naťukanie čísel, tu však podľa nášho názoru funguje veľmi rýchlo a presne. Inštrukcie sa však dajú vkladať aj pomocou hlasového asistenta Google Now, čo poteší používateľov, ktorí uprednostňujú hlasové zadávanie. No a pri budíku nechýba ani klasická možnosť naťukania čísel, ak niekto preferuje tento spôsob.

Samostatnou kapitolou je budenie, pri ktorom sa dá nastaviť niekoľko možností, ako ho vypnúť. Okrem klasického dotyku na displeji sa dá realizovať aj potrasením telefónu a pre odolné spavé typy aplikácia poskytuje „hardcore“ možnosti v podobe vyriešenia nejakej matematickej úlohy, náhodného vzoru či náročnej logickej úlohy, v ktorej musíte umiestniť tri geometrické tvary do zodpovedajúcich výrezov:-)

Timely je v základnej verzii zadarmo, avšak po uplynutí päťdňovej skúšobnej doby sa začnú zobrazovať reklamy a niektoré funkcie sa zablokujú. Ak ich chcete využívať, je potrebné zakúpiť si plnú Premium verziu za 2,49 eura (existujú aj samostatné nákupy, napr. všetky zvuky v aplikácii, ale najviac sa oplatí práve nákup Premium verzie). Keďže takto má každý používateľ možnosť aplikáciu si dostatočne odskúšať, považujeme tento spôsob za férový a suma za túto kvalitnú aplikáciu nie je nijako prehnaná. Ak by sa vám však napriek tomu za ňu nechcelo platiť, autori ponúkajú alternatívny spôsob získania – musíte pozvať 20 svojich priateľov, ktorí si ju nainštalujú.

Verzia: 1.3.1
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.3.1
Aktuálna cena: Zdarma

20.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+