MojAndroid

Nová technika prináša nové možnosti. Zariadenie Chromecast bolo predstavené len prednedávnom, ale už sa objavujú prvé alternatívne možnosti jeho využitia, či zdokonalenia. S jednou z nich prichádza aj Leon Nicholls, vývojár, ktorý sa podieľal na tvorbe Chromecastu.

chromecast-1

Nicholls napísal aplikáciu, ktorá umožňuje ovládať Chromecast pohybom a gestami. Dokázal to vďaka prepojeniu Chromecastu, laptopu a ovládača Kinect od Microsoftu. Senzor Kinectu je napojený na laptop, na ktorom beží spomínaná aplikácia, ktorá dokáže spracovávať dáta z Kinectu a odosiela ich do Chromecastu. Pohybom ruky sa tak dá video, ktoré sa cezeň prehráva, zastaviť a opätovne spustiť, prípadne aj posúvať po obrazovke televízora.

Ovládanie Chromecastu gestami cez Kinect je len jednou z prvých lastovičiek, ktoré sa v súvislosti s týmto novým kúskom hardvéru ešte objavia. Komunita vývojárov okolo Chromecastu rýchlo rastie, takže čoskoro sa určite dočkáme ďalších zaujímavých aplikácií.

Náš tip
Chromecast: Novinka z dielne Google pre streamovanie multimédií

Zdroj: androidcentral.com

17.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+