MojAndroid

Bratislava, 16. augusta 2013 – Spoločnosť Lenovo Group dnes oznámila hospodárske výsledky za prvý fiškálny štvrťrok, uzavretý 30. júna 2013, so štvrťročnými tržbami vo výške 8,8 miliardy USD, čo predstavuje 10%-ný medziročný nárast. Za to isté obdobie dosiahlo Lenovo v prvom štvrťroku zvýšené príjmy pred zdanením medziročne o 16%, a to v hodnote 215 miliónov USD, kým výnosy medziročne porástli o 23% na 174 miliónov USD. Spoločnosť zdôraznila, že medzi jej hlavné ciele aj naďalej patrí prvenstvo v ére PC Plus a súčasné zvyšovanie ziskovosti vo všetkých geografických oblastiach, zákazníckych segmentoch a výrobných linkách.

lenovo-logo

Lenovo naďalej zrýchľuje transformáciu na PC Plus spoločnosť a počas prvého fiškálneho štvrťroka obsadilo tretie miesto v rebríčku celosvetových dodávateľov inteligentných zariadení (vrátane počítačov, smartfónov a tabletov) s medziročným nárastom dodávok o 41%. V tomto štvrťroku predbehol vo výsledkoch kombinovaný predaj smartfónov a tabletov spoločnosti po prvý raz v histórii predaj počítačov, čo je dôkazom potenciálu týchto dvoch oblastí. V prvom štvrťroku sa spoločnosť Lenovo stala štvrtým najväčším dodávateľom smartfónov na svete a zaznamenala najrýchlejší rast spomedzi piatich najpoprednejších predajcov, s rastom až 132%. Úspech smartfónov spoločnosti sa neskôr potvrdil výsledkami dosiahnutými v Číne, kde je Lenovo v súčasnosti druhou najväčšou spoločnosťou predávajúcou smartfóny, s pôsobivým hospodárskym rastom, ktorý medziročne dosahuje 121%.

Hrubý zisk spoločnosti za prvý fiškálny štvrťrok medziročne stúpol o 14%, a to na 1,2 miliardy USD, s hrubou maržou na úrovni 13,6%. Prevádzkový zisk medziročne vzrástol o 11%, na hodnotu 202 miliónov USD. K 30. júnu 2013 predstavovali čisté peňažné rezervy 3,1 miliardy USD.

lenovo-detail

Konsolidovaný predaj skupiny produktov pre domácnosť MIDH (Mobile Internet Digital Home), vrátane smartfónov a tabletov počas prvého fiškálneho štvrťroku medziročne stúpol o 105% na úroveň 1,2 miliardy USD, čo predstavuje 14% celkových tržieb spoločnosti v tomto štvrťroku. V Číne sa medziročne zvýšili dodávky smartfónov spoločnosti o výrazných 12%, vďaka čomu si spoločnosť udržala pozíciu druhého najväčšieho dodávateľa smartfónov v Číne. Počas tohto štvrťroku Lenovo oznámilo spustenie predaja smartfónov, ku ktorým sa zaradil napríklad aj model K900, prvý smartfón na svete s procesorom Intel Atom Z2580. Tieto smartfóny sa budú predávať v Malajzii, Saudskej Arábii, Thajsku a Spojených arabských emirátoch. V oblasti tabletov spoločnosť udržiava silné postavenie na trhu, s viac ako trojnásobným medziročným rastom dodávok jednotiek, a to aj vďaka úspešnosti tabletu ThinkPad Tablet 2, ktorý je obľúbený u našich komerčných zákazníkov a 7-palcovým tabletom A1000 a A3000, ako aj 10-palcovému modelu A6000.

Zdroj: TS

16.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+