MojAndroid

Android aplikácia NicePlayer je novým prehrávačom hudby pre Android zariadenia. Definuje ju špeciálne spracovaný dizajn, ktorý nahráva konceptu spoločnosti Google tým, že celé prostredie rozdeľuje do kariet. Pri prehrávaní hudby tak hľadáte skladby či albumy na jednotlivých kartách rovnako, ako si prezeráte novinky v Google Now aplikácii. Hoci je aplikácia ešte stále v beta verzii a ponúka niekoľko bugov a chýb, je dosť atraktívna na to, aby zaujala vašu pozornosť.

niceplayer6 niceplayer8

Prostredie prehrávača NicePlayer tvoria karty s menami autorov a skupín. Každá skupina či spevák má priradenú jednu kartu, pričom všetky karty nájdeme v aplikácii usporiadané do balíčka. Kliknutím na jednu kartu sa vám otvoria detaily o albume, ak prejdete zoznamom nižšie, ukážu sa vám všetky karty v ňom. Kliknutím na obal zas otvoríte zoznam skladieb, z ktorého si následne môžete pustiť tú, na ktorú máte náladu. Hoci to znie komplikovane, používanie prehrávača je intuitívne a rýchle.

NicePlayer2 NicePlayer3 NicePlayer5

Pre zvolenie jednotlivých skladieb budete musieť trafiť prstom na dosť malý popis piesne. Ak však najprv kliknete na ikonu v hornej časti, zoznam sa zväčší a pomocou funkcie drag&drop môžete skladby v zozname dokonca premiestňovať a usporiadať podľa vašich predstáv. Na prácu so skladbami existuje v aplikácii niekoľko možností, pričom si môžete zvoliť aj čas, po ktorý sa majú skladby prehrávať, kým pôjdete spať. Dostupný je aj ekvalizér, ktorý vám umožní zmeniť zastúpenie jednotlivých zvukových zložiek v hudbe.

Výbornou funkciou je aj vstavaný správca súborov, ktorý vám umožní vybrať z vašej SD karty alebo pamäte skladby podľa ich umiestnenia. Spracovanie tohto správcu je na veľmi vysokej úrovni a okrem iného ponúka priame prehrávanie skladby z miesta uloženia alebo jej import do zoznamu. NicePlayer je dostupný bezplatne a hoci má niekoľko chýb, stojí za vyskúšanie. Veríme, že autori pri spustení plnej verzie prídu s ďalšími vylepšeniami a funkciami, ktoré tento prehrávač odlíšia od konkurencie, dovtedy si môžete na svojom Android smartfóne skúsiť jeho beta verziu.

Zdroj: AndroidPolice

16.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+