MojAndroid

Sphero je vrecková robotická lopta vyrobená firmou Orbotix, ktorá sa dá ovládať smartfónmi a tabletmi s operačnými systémami Android a iOS. Svoj smartfón môžete použiť pre riadenie robolopty prakticky na ktoromkoľvek mieste. Výrobca teraz prichádza s jej novou generáciou.

Sphero 2.0

Nie je jednoduché popísať, prečo je Sphero 2.0 oveľa zábavnejšia, ale výrobca sľubuje, že po prvom vyskúšaní to hneď pochopíte. Pre prvú generáciu bolo napísaných niekoľko skvelých aplikácií a hier, ale postupom času funkcie robolopty pomaly prestali stačiť pre používateľské túžby, a tak im firma Orbotix vyšla v ústrety vývojom novšieho Sphero 2.0.

Nová Sphero 2.0 je oproti predchodcovi vylepšená vo všetkých smeroch. Vyzerá ako stará Sphero, avšak všetky jej súčiastky prešli zdokonalením. Sphero 2.0 obsahuje viac multifarebných svetiel LED, vďaka čomu je robolopta 3x jasnejšia a vylepšený motor je 2x rýchlejší ako u predchádzajúceho modelu. Výrobca zlepšil aj snímače pohybu, ktoré prinášajú oveľa lepšiu presnosť pri pohyboch. Sphero 2.0 je dodávaná s párom rámp a voliteľným príslušenstvom je tzv. Nubby kryt, ktorý je pokrytý malými gumovými bodmi,  pre dokonalejšie zvládanie nerovného terénu a vodných prekážok.

Sphere 2.0 je teraz k dispozícii za 129,99 dolárov v predpredaji a kompatibilná je s Androidom 2.2 a vyšším. Vďaka novému hardvéru v tejto robolopte sa dá predpokladať, že zoznam aplikácií bude rýchlo narastať a používateľom prinesie oveľa lepší zážitok. A ešte jedna rada – ak chcete aby sa vaša mačka „zbláznila“, hoďte túto loptu na zem a začnite ju trochu provokovať:-)

Za tip a spoluprácu na článku ďakujeme nášmu čitateľovi Danielovi Kušnirikovi.

Zdroj: geek.com

15.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+