MojAndroid

Letné prázdniny sa preklopili do druhej polovice a rodičia aj študenti už začali premýšľať nad návratom do školských lavíc. Dokazujú to aj štatistiky porovnávača cien Pricemania.sk. Nárast trendu obľúbenosti školských potrieb je s blížiacim sa septembrom skutočne viditeľný. Kým žiaci základných škôl stále nosia školské tašky a používajú klasické zošity a perá, stredoškoláci a vysokoškoláci sa viac zameriavajú na techniku. Ostatné roky zapĺňajú školské triedy a výučbové miestnosti notebooky a najmä tablety. Prezeranosť týchto produktov už tretím rokom priamo úmerne rastie, čo potvrdila aj Mgr. Katarina Hodorová, marketingová manažérka Paneurópskej vysokej školy.  „Tablety sa skutočne stali neoddeliteľnou súčasťou výučby našich študentov, ktorí ich využívajú počas prednášok a seminároch. Nahradili klasické poznámkové bloky a študenti ich využívajú viac ako notebook”.

Asus Eee Pad Transformer Prime TF201 - Android tablet - 03

Portál Pricemania.sk nám prezradil zaujímavé štatistiky z prezerania tabletov na ich internetových stránkach. Zatiaľ čo prezeranosť notebookov stúpla od júna o viac ako 120 %, tablety, ktoré dnes mnoho ľudí nosí so sebou namiesto akéhokoľvek poznámkového bloku, sú oproti predprázdninovému obdobiu prezeranejšie o 190 %. Tieto údaje potvrdzujú, že záujem o tablety je dokonca vyšší, než o osobné počítače. To môže byť spôsobené tým, že mnoho používateľov využíva notebooky len na prezeranie internetu, písanie mailov alebo pozeranie seriálov, či filmov. Na tieto úkony im postačí aj bežný Android tablet, ktorý je spravidla lacnejší, než nový prenosný počítač. Samozrejme, že tablety zatiaľ nedosahujú také široké možnosti, či už po hardvérovej alebo softvérovej stránke, než počítače. Na záver tu máme ešte najprezeranejšie modely Android tabletov, za posledné týždne:

  • Asus Eee Pad Transformer Prime TF201
  • Samsung Galaxy Tab GT-P7500
  • Acer Iconia A500 

Plánujete aj vy kúpu Android tabletu do školy ? Aký model vo vás vzbudil záujem ? 

Zdroj: pricemania

14.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+