MojAndroid

Ahojte :) Neviem ako vám, ale mne súčasná doba plná stresu, fastfoodov na každom rohu a hodiny za počítačom (čo iné by sme v IT chceli, všakže :D) rozhodne neprospeli. Pribudli nejaké tie kilá a nevhodný životný štýl sa odrazil aj na zdraví. Preto som sa rozhodla moje niekoľkoročné teoretické znalosti aplikovať do praxe; do jedálnička zaradiť aj zdravšie potraviny a pohybu sa venovať pravidelnejšie. A samozrejme som si medzi mnohými aplikáciami našla aj svojich troch pomocníkov.

Kalorické tabulky

Keď som natrafila na túto skvelú českú aplikáciu, pôvodne mi ani tak nešlo o rátanie kalórií ako takých, ale hlavne o odsledovanie zloženia mojej stravy (pomer bielkovín, sacharidov a tukov), pretože samozrejme je rozdiel, či zjem 500kcal v čokoláde alebo v tvarohu :D Táto appka však toho dokáže naozaj dosť a som s ňou nadmieru spokojná. Po registrácii a prihlásení si môžete začať viesť svoj stravovací denník. Pridávať potraviny a nápoje z obsiahlej databázy, do ktorej môžete prispieť aj vlastnými návrhmi, pokiaľ vami hľadaná potravina/výrobok chýba. Páči sa mi možnosť vyhľadávania pomocou čiarového kódu (je nutné mať nainštalovaný Barcode Scanner), ktorá celý tento proces o niečo urýchľuje. Samozrejme nechýba ani databáza aktivít, pretože rovnako ako príjem je dobré mať pod kontrolou aj výdaj.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Appka vám podľa vstupných údajov vypočíta bazálny metabolizmus, určí vhodný kalorický príjem podľa toho, či chcete chudnúť alebo nie, no samozrejme si ho môžete upraviť podľa vlastného úsudku rovnako ako denný príjem tekutín. Pokiaľ niektoré potraviny (alebo dokonca hotové jedlá) konzumujete pravidelne, pridaním do „Obľúbených“ je prístup k nim opäť o niečo rýchlejší. Nechýbajú grafy, možnosť sledovať a zapisovať údaje ako napríklad obvod stehien alebo percentuálny podiel tuku v tele a napriek občasnému zamrznutiu aplikáciu hodnotím ako výbornú. Rovnaké možnosti nájdete aj na www.kaloricketabulky.cz, a pokiaľ použijete rovnaké prihlasovacie údaje ako v androide, zosynchronizujú sa.

Platená verzia (1,32€) je totožná, avšak neobsahuje pre niekoho rušivé reklamy :)

Daily workouts

Keď nie je čas ísť do fitka alebo ste tejto forme cvičenia na verejnosti neprišli na chuť, môžete si zacvičiť v spoločnosti tejto appky. Free verzia obsahuje 6 typov tréningu (so zameraním na bruško, ruky, zadok, nohy, kardio tréning a celotelový), no v plnej verzii (3,06€) nechýba napríklad ani pilates alebo strečink. Po výbere požadovaného cvičenia už len určíte jeho dĺžku výberom z ponúkaných možností a „workout routine“ (vo free verzii je dostupná vždy iba „1“). Pri všetkých tréningoch okrem celotelového môžete taktiež začať až od vami vybraného cviku kliknutím na „Start from exercise“. Pozitívne hodnotím aj zhrnutie a popis každého cviku v informáciách, pri samotnom cvičení nechýba videosprievod, kde samotnú techniku aj vidíte a páči sa mi aj hlasové komentovanie, ktoré si však v nastaveniach môžete vypnúť. Na začiatok určite stačí free verzia, ak vás to chytí a dostupné tréningy vás už budú nudiť, neváhajte investovať, ako to práve idem urobiť ja :D

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Accupedo Pedometer

Čo sa týka krokomerov, mala som ich niekoľko, no tento mne osobne vyhovuje najviac. Nastaviť si môžete citlivosť, dĺžku kroku pri chôdzi aj behu, váhu, denný cieľ apod., taktiež nechýba nastavenie aktívnych hodín aplikácie, aby nebežala zbytočne v čase, keď spíte. Podľa zadaných údajov vám počíta okrem krokov aj prejdenú vzdialenosť a spálené kalórie (pokiaľ idete behať, stačí prepnúť v osobných nastaveniach z walking na running), pomocou grafov si zase môžete pozrieť vaše štatistiky. Ak sa chcete podeliť s priateľmi s vašim výkonom, stačí kliknúť na „Share“ a prihlásiť sa cez facebook alebo výsledok odoslať mailom. Na plochu si ju môžete vložiť aj ako miniaplikáciu, na výber máte z troch veľkostí. Jednoduchá appka, ktorá spĺňa všetko, čo som potrebovala. Čo sa týka PRO verzie (3,05€), priznám sa, že neviem, či oplýva niečím navyše alebo sú v nej len zrušené reklamy.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

 Máte medzi aplikáciami aj vy svojich “fit” favoritov?

 Môj blog nájdete na adrese http://www.ilbaw.com

14.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+