MojAndroid

Nedávno predstavená vlajková loď LG G2 ponúka nielen výborné hardvérové parametre, ale aj po softvérovej stránke pridáva niekoľko zaujímavých funkcií. Jednou takou je tzv. Guest Mode. Táto novinka vám umožní pomocou predvoleného vzoru odomykania spustiť mód pre neznámeho alebo deti. V tomto móde má používateľ len obmedzené množstvo aplikácií a bude mať upravené práva pre prácu v systéme. Podobnú funkciu by ocenilo množstvo používateľov, najmä ak majú vo svojich zariadeniach osobné informácie, ktoré nechcú stratiť alebo schovať pred očami ostatných.

LG G2 Guest Mode

Funkcia Guest Mode pracuje tým spôsobom, že majiteľ smartfónu si v nastaveniach modifikuje používateľské prostredie podľa vlastného uváženia. Ak by sme chceli vytvoriť mód pre naše deti, zrejme by sme zmenili pozadie na niečo veselé, odstránili by sme všetky ostatné aplikácie, ktoré využívame na prácu a nechali by sme na obrazovke napríklad len hry alebo aplikácie pre vzdelávanie. Potom už len zvolíte vhodný vzor, odlišný od toho, ktorý používate a aktivujete funkciu. Teraz keď deti vezmú vaše zariadenie do rúk a odomknú ho zvoleným vzorom majú prístup len k spomínaným hrám. Dostupné informácie sú však len strohé, no poľa toho, čo odhaľujú produktové videá, Guest Mode odstráni aj App drawer. Samozrejme rozsah úprav je zatiaľ nejasný, takže si budeme musieť počkať až kým zariadenie nedorazí k nám do redakcie. Podľa nášho názoru sa však jedná o vynikajúce využitie podpory viacerých používateľov v Androide.

Náš tip
LG G2: Kórejský velikán navrhnutý používateľmi

http://www.youtube.com/watch?v=Jr4sNItAs7I

Zdroj: androidauthority

13.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+