MojAndroid

Po zahltení trhu s tabletmi menších uhlopriečok a rozmerov sa povráva o vytvorení nového mobilného segmentu na trhu. Ten by mal pokryť výrobu a predaj tabletov s 12 a viac palcovými uhlopriečkami, ktoré by mali konkurovať kategórii netbookov. Vyrábať by ich nemal nik iný ako Samsung a jeho odveký rival Apple, ktorému to však potrvá zrejme dlhšie, nakoľko by takéto tablety mohli byť priamou konkurenciou pre ich ultraľahké notebooky (netbooky) Apple MacBook Air.

samsung-galaxy-tab-11-6

Podľa niekoľkých zdrojov spoločnosti už teraz pracujú na výrobe tabletov s uhlopriečkami o veľkosti 12-palcov a viac. Podľa analytikov bude totižto predaj tabletov so 7-9″ uhlopriečkou klesať, nakoľko ich funkcionalitu plne zastúpia smartfóny s čoraz väčšími displejmi. Dôkazom je napríklad Samsung Galaxy Mega 6.3, ktorý je dnes najväčším predávaným smartfónom od Samsungu. Popularita tabletov s 10″ nebola nikdy na úrovni, ktorá by výrobcov uspokojila, a preto sa rozhodli vytvoriť niečo nové, čo by malo prilákať nových zákazníkov. Menšie spoločnosti však radšej počkajú na debut “veľkých tabletov”, aby sa nepopálili tak, ako pri výrobe zariadení s 10″ displejmi, ktorých predajnosť dosahuje žalostne nízku úroveň.

Známy “tipér” @evleaks informoval na svojom Twitter účte o možnom 12,2-palcovom tablete spoločnosti Samsung. Ten by vraj mal disponovať označením SM-P900 a okrem rozlíšenia 2560×1600 pixlov a pera S Pen by mal disponovať aj novým procesorom spoločnosti Exynos 5 Octa. Uvidíme teda, či Samsung predstaví nový tablet s tak veľkým displejom a odpoveď na túto otázku získame už o niekoľko týždňov, pretože sa bude konať výstava IFA 2013, kde Samsung plánuje predstaviť niekoľko nových zariadení.

Zdroj: SamMobile

12.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+