MojAndroid

Celosvetové médiá do dnešných dní zaznamenali len niekoľko prípadov toho, ako smartfóny svojim používateľom spôsobili poranenie alebo nedajbože smrť. Posledné mesiace sa však správy tohto typu objavujú čoraz častejšie, čoho dôkazom je aj nedávny prípad Číňanky, ktorú poranil jej smartfón Apple iPhone 5. Ten jej explodoval priamo pred tvárou, čo jej spôsobilo vážne poranenie oka.

r-EYE-INJURY-large570

Číňanka s priezviskom Li prišla do práce a v rámci “rannej rozcvičky” volala s priateľom 40 minút cez svoj iPhone 5. Hovor musela predčasne ukončiť, pretože ju pálil na tvári displej neustále sa zohrievajúceho mobilného zariadenia, čo sa jej však stalo osudným. Namiesto toho, aby priateľovi zložila, totižto displej smartfónu pri dotyku s jej prstom vybuchol a nepekne jej poranil oko. To krátko po incidente nedokázala otvoriť, takže musela urgentne navštíviť doktora. Ten potvrdil prítomnosť úlomkov skla v jej oku, ktoré od nich bolo “poškriabané”. Oko jej neskôr kvôli incidentu aj sčervenelo a zapálilo sa.

exploded-iphone

Takto vyzeral iPhone pred výbuchom.

Podľa zdrojov čínskych médií si Číňanka zakúpila iPhone 5 v septembri minulého roka, pričom jej smartfón neskôr spadol na zem, čo spôsobilo malú prasklinu v pravom hornom rohu displeja, kde bolo nakoniec epicentrum výbuchu. Majiteľka iPhonu 5 tvrdí, že bol použiteľný aj napriek zmenšenej citlivosti displeja v mieste, kde praskol a aj napriek nepríjemným poraneniam nečaká od spoločnosti Apple žiadne finančné odškodnenie. Najviac ju nezaujímalo to, prečo smartfón v jej ruke vybuchol, ale prečo nevybuchli oveľa lacnejšie smartfóny jej priateľov, ktoré majú podobnú vadu na displeji

Samsung-Galaxy-S3-explozia-3

Takto zas vyzerá Samsung Galaxy S3 po výbuchu. 

Miestny predajca Apple zariadení povedal pre večerné noviny jednej z miestnych televízií, že prípad dôkladne prešetrí, avšak žiadnym spôsobom neodškodní poškodenú majiteľku, pretože výbuch a jeho zavinenie nespadá pod záruku zariadenia. Skôr tento rok Čínou otriasla aj smrť používateľky Apple smartfónu, ktorú zabilo zariadenie pri prijatí hovoru na nabíjačke. Apple zariadenia však nie sú jedinými, ktoré spôsobujú vážne poranenia používateľov a tento rok sme mohli byť svedkami niekoľkých podobných prípadov:

Náš tip
Samsung Galaxy S4 explodoval v Hong Kongu. Spôsobil vyhorenie domu

Náš tip
Samsung Galaxy S4 sa vznietil počas nabíjania

Náš tip
Samsung Galaxy S III explodoval dievčaťu priamo vo vrecku nohavíc

Náš tip
iPhone 5 údajne zabil 23 ročnú Číňanku

Zdroj: PhoneArena

12.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+