MojAndroid

Americká Komisia pre medzinárodný obchod (ITC) vyniesla v štvrtok rozsudok, podľa ktorého niekoľko zariadení od kórejského výrobcu Samsung porušuje pár patentov spoločnosti Apple, čo by mohlo viesť k zákazu predaja dotknutých zariadení v USA. Jeden z patentov sa týkal technológie dotykovej obrazovky, zatiaľ čo druhý sa zaoberal audio vstupom/výstupom.

apple-vs-samsung-fight-e1348147800541

Mená Samsung zariadení, ktoré čelia zákazu predaja neboli v súdnom dokumente uvedené, no zapojená je široká škála produktov. Podľa informácií však vieme, že v zozname dotknutých zariadení sa nenachádza Samsung Transform (SPH-M920), Samsung Galaxy Tab 7.0 ani Samsung Galaxy S II. V súdnom konaní vystupovali aj ďalšie patenty spoločnosti Apple, no v rámci rozsudku, ITC rozhodlo, že ďalšie štyri patenty neboli kórejskou spoločnosťou porušené. Hovorca spoločnosti Samsung sa k udalostiam vyjadril nasledovne:

Sme sklamaní, že ITC vydal nariadenie o vylúčení založené na dvojici patentov Apple. Avšak, Apple bol zastavený pri pokuse využiť svoje objemné dizajnové patenty, ktorými chcel vytvoriť monopol na obdĺžniky a zaoblené rohy. Správne zameranie pre mobilný priemysel nie je globálna vojna na súdoch, ale spravodlivá hospodárska súťaž na trhu. Samsung bude aj naďalej pokračovať v predstavovaní inovatívnych produktov a taktiež sme prijali opatrenia, aby sme zabezpečili, že všetky naše výrobky budú aj naďalej k dispozícii v Spojených štátoch.

Rozhodnutie, ktoré je konečné, prichádza potom, čo Apple dostal zákaz na predaj niektorých svojich výrobkov, ktorý sa anuloval na základe rozhodnutia Bieleho domu.

Zdroj: phonearena

10.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+