MojAndroid

Každé nové zariadenie na trhu je podľa aktuálneho trendu nutné podrobiť testu odolnosti pri páde z určitej výšky na zem. Občas sa to jednoducho stáva a spotrebiteľov zaujíma aj táto strana mince. Najnovší tablet Nexus 7 od spoločnosti ASUS bol predstavený len nedávno a spoločnosť Square Trade, ktorá je externým poskytovateľom záruky pre spotrebnú elektroniku už stihla natočiť video, kde v troch rôznych testoch odolnosti porovnáva nový Nexus 7, starý Nexus 7 a iPad mini od Apple. Test je podľa nášho názoru vierohodnejší než iné, najmä vďaka šikovnej “mašinke”, ktorá vytvára rovnaké podmienky (naklonenie a rýchlosť) pre pád všetkých troch zariadení súčasne.

Na videu môžete vidieť, že všetky zariadenia zaznamenali nejakú škodu, ale nový Nexus bol jediný tablet, ktorý nemal prasknutý displej. V druhom teste, pri ktorom sa simuluje šmyknutie zariadenia zo stola vyhral starý Nexus, no len veľmi tesne v porovnaní s novým modelom. Na iPad mini si používatelia musia dávať predsa len väčší pozor. Potom nasledoval test odolnosti voči vode aj napriek absencii akejkoľvek IP certifikácie. iPad mini v tomto prípade stratil audio, starý Nexus 7 sa reštartoval a nový Nexus 7 bol v úplnom poriadku. Takže kto je jasným výhercom testu odolnosti ? 

Zdroj: androidcommunity

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+