MojAndroid

Všetci dobre poznáme projekt Google Glass a každý máme aj svoj názor pre tento typ technológie. Jednotlivé názory sa dajú veľmi jednoducho rozdeliť na tri stanoviská – ľudia, ktorým sa nápad nepáči, ľudia, ktorým sa nápad naopak páči, no a nakoniec sú tí, ktorí sa dopočuli o cene a nemajú záujem bez ohľadu na to, čo si o projekte myslia. Google by skutočne mal zapracovať na cene inteligentných okuliarov, ktoré sú momentálne v programe Glass Explorer. Niektorí ľudia, mimo developerov totižto vyhrali v kampani “If i had Glass” doslova možnosť odkúpiť si Google Glass za 1500 dolárov. Mnoho z nich túto možnosť odmietli, vzhľadom na vysokú cenu. Po predstavení verejnosti by však podĺa informácií mohla cena klesnúť možno až na pätinovú hodnotu.

google-glass

Na stránkach magazínu China Post sa objavil článok, ktorý rozoberá práve túto tému, teda cenu okuliarov od Googlu vo verzii pre spotrebiteľov. Jason Tsai, zamestnanec Topology Research Institute, prezradil reportérom, že maloobchodnú cenu Google Glass očakáva vo výške 300 dolárov v momente, kedy bude produkt dostupný pre trh. Podľa Tsaia, najdrahši komponent vo vnútri okuliarov je práve zobrazovacia jednotka, ktorá však Google stojí podľa odhadov 35 dolárov. V júli Google dokonca odkúpil 6,3% podiel v spoločnosti Himax Display, ktorá bude pravdepodobne vyrábať tieto jednotky.

Tieto informácie treba samozrejme brať s rezervou, pretože nepochádzajú priamo od spoločnosti, no len od výskumnej firmy. Otázkou však zostáva, či nás tento produkt zaujme aj napriek nízkej cene. Boli by ste ochotní investovať 300 dolárov do Google Glass ?

Zdroj: phandroid

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+