MojAndroid

Jednou zo zaujímavých funkcií, ktorými sa môže pochváliť Samsung Galaxy S4, sú funkcie ovládania gestami, teda mávaním rukou nad telefónom bez toho, aby sme sa ho dotkli. Jednou z nich je Air call-accept, vďaka ktorej je možné prijať hovor mávnutím rukou nad displejom. Mávnutie zaznamená senzor priblíženia a hovor spojí.

Táto technicky jednoduchá, avšak praktická a užitočná funkcia je však už dostupná aj pre telefóny iných značiek a to vďaka rovnomennej aplikácii v obchode Google Play –  Air Call-Accept. Aplikácia je veľmi jednoduchá a ihneď po inštalácii pripravená na používanie. Bezplatná verzia umožňuje hovor mávnutím ruky iba prijať a v nastaveniach len aktivovanie/deaktivovanie aplikácie. V platenej verzii, ktorá stojí 1,50 eura, sa dá nastaviť odmietnutie hovoru, zapnutie hlasitého reproduktora po prijatí hovoru, alebo poslanie sms správy po odmietnutí hovoru.

Air Call-Accept

Bohužiaľ, aplikácia podľa vyjadrení používateľov a aj našich skúseností nefunguje na každom telefóne a pri niektorých modeloch proste hovor mávnutím neprijmete. Budeme radi, ak sa v diskusii pre pomoc ostatným čitateľom vyjadríte, či na vašom telefóne funguje, alebo nie. My sme Air Call-Accept úspešne otestovali na telefónoch Samsung Galaxy Note, Galaxy Nexus a LG Optimus L9, naopak, nefungovala na modeli Alcatel One Touch 997D.

Zaujímalo nás tiež, ako aplikácia zareaguje, ak je telefón pri prichádzajúcom hovore vložený vo vrecku, alebo puzdre. Na takéto alternatívy však autori mysleli a nestávalo sa nám, že by sme hovor nechtiac prijali už pri vyťahovaní telefónu z vrecka.

Air Call-Accept je užitočná aplikácia, ktorá môže nájsť využitie napríklad v aute, keď používate bluetooth slúchadlo. Na komplexnejšie využitie je potrebná platená verzia, jej cena však nie je nijako premrštená a aplikácia s takouto zaujímavou funkcionalitou sa oplatí.

Verzia: 1.11
Aktuálna cena: 1,55 €
Verzia: 1.11
Aktuálna cena: 1,55 €
9.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+