MojAndroid

Po tom, čo bol predstavený Android 4.3 Jelly Bean, všetku pozornosť môžeme upriamiť na Android 5.0 Key Lime Pie, ktorý je zatiaľ zahalený rúškom tajomstva. Doposiaľ sme nemali žiaden dôkaz o jeho existencii a hoci aj aktuálna správa je trochu pritiahnutá za vlasy, dáva aspoň prvý náznak o skutočnosti tejto verzie. Najlepšia destinácia, kde môžeme spozorovať doposiaľ nevydaný softvér je tzv. Chromium bug tracker, kde sa totižto objavil problém s tlačením z cloudu na zariadeniach Nexus 4 a Nexus 7 na Androide s označením zostavy KRS36B. Avšak, čo je na tom nezvyčajné ?

key-lime-pie

Každý názov zostavy systému Android začínal začiatočným písmenom slovného názvu verzie. To znamená, že ak zostava začínala písmenom “J”, jednalo sa o Jelly Bean, ak písmenom “I” bol to Ice Cream Sandwich alebo ak sa jednalo o písmeno “G”, bol to Gingerbread. Zostava s problémom cloud printu niesla označenie KRS36B, takže s veľkou pravdepodobnosťou sa jednalo o nový systém Key Lime Pie. Mohlo by to naznačovať, že Google testuje novú verziu a pripravuje sa na jesenné predstavenie ďalšej verzie systému.

Zdroj: androidandme

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+