MojAndroid

Po spustení hry sa dostaneme do hlavného menu, kde máme na výber dve základné možnosti – kariérny mód, alebo voľnú jazdu. V druhom prípade si môžeme jazdiť po meste bez akýchkoľvek obmedzení, v kariérnom móde sa nachádza 5 tzv. level packov a autori sľubujú pridanie ďalších. Nájdeme tu aj nastavenia, tabuľku najlepších vodičov a informácie o hre.

Bus Simulator 3D 12 Bus Simulator 3D 11

Ovládanie vám hra ukáže v prvom leveli. Šípkami v ľavom hornom rohu sa zapínajú smerovky, v pravom dolnom je plyn, brzda a radiaca páka. Tá má však len dve polohy – vpred a vzad. Autobus sa ovláda nakláňaním telefónu, je však možnosť zvoliť si virtuálne tlačidlá alebo volant. Hráčovou úlohou je prepravovať pasažierov medzi jednotlivými zastávkami, pričom pri navigácii mu pomáhajú žlté smerové šípky na vozovke. Za úspešne vykonané akcie sa vám body v podobe XP zvyšujú a naopak, za havárie a podobné incidenty sa vám z neho body odrátavajú.

Bus Simulator 3D 5 Bus Simulator 3D 8

Bus Simulator 3D si svoje meno naozaj zaslúži, nakoľko sa nejedná o nejakú výraznú arkádovku, aké dnes vládnu mobilom i počítačom, ale hru, ktorá naozaj navodzuje pocit, že riadite veľký pohyblivý kolos a jeho vlastnosti musíte mať pri šoférovaní na pamäti. Autobus sa rozbieha pomaly, nedá sa s ním prudko zatáčať a tobôž už nie prechádzať zákruty šmykom:-) Dôležité je tiež pred zastávkou začať včas jemne pribrzďovať, nakoľko intenzívne brzdenie aktivuje ručnú brzdu a za to sa body z XP takisto odpočítajú. Silu brzdenia môžete vidieť na stupnici v dolnej časti obrazovky, kde sa zároveň ukazuje čas do skončenia levelu, počet získaných XP a rýchlosť. Výhodou je voľná kamera, pohľad na autobus si môžete ľubovoľne nastaviť ťahom prsta po displeji.

Prvý „tutoriálový“ level je pohodička, stojíte s autobusom priamo na ceste a prvú zastávku máte vo vzdialenosti pár desiatok metrov. Úlohou je cestujúcich odviezť na ďalšiu zastávku, ktorú máte takisto priamo pred sebou, vzdialenú len pár sto metrov. V nasledujúcich leveloch sa však náročnosť trasy so zastávkami zvyšuje a času na jej prejdenie je menej.

Bus Simulator 3D okrem dobre zvládnutého ovládania a skvelej hrateľnosti zaujme aj peknou grafikou, pričom vydarené sú najmä modely autobusov. Veľmi realisticky tiež vyznievajú všetky zvukové efekty ako hluk motora, zvuk bŕzd, či rozčúlené hlasy cestujúcich pri intenzívnom zabrzdení:-) Trochu otravné sú vyskakujúce reklamy na iné aplikácie a hry, k dispozícii je však aj verzia bez reklám, ktorá sa dá aktivovať priamo v hre za 1 euro, prípadne za 1,99 eura zároveň odomknúť všetky typy autobusov.

Verzia: 1.9.1
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.9.1
Aktuálna cena: Zdarma
7.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+