MojAndroid

Google Slovensko oficiálne predstavuje svoje nové kancelárie. V duchu celoročného programu „Google na slovenskú nôtu“ získali atypickú podobu, v ktorej sa spája hravosť a uvoľnenosť značky so slovenskými (ne)tradičnými prvkami. Zároveň vytvára priestor, ktorý slovenských Googlerov pracovne motivuje a inšpiruje. V centre nového dizajnu stoja významné slovenské osobnosti z oblasti kultúry, vedy a histórie, ktoré boli zároveň aj svetové.

„V rámci dizajnu sme sa snažili čo najlepšie zladiť rýdzo slovenské prvky, keďže ide o našu identitu, vrátane slovenskej ľudovej tvorby, významných slovenských osobností, spomienok z detstva, s firemnou kultúrou Googlu, ktorej vládne farebnosť, hravosť a uvoľnenosť,“ hovorí  Rasťo Kulich, riaditeľ slovenského Googlu a dodáva: „Pomáhali nám pri tom veľmi nadaný dizajnér Juraj Výboh a kreatívec Daniel Hevier, veľkou dávkou prispel aj náš tím. Verím, že aj vďaka ich kreativite a originálnym nápadom sa nám to podarilo.“

Google-SK-nove-kancelarie-26

Predstavy zamestnancov pretvoril do reality mladý architekt a dizajnér Juraj Výboh, ktorý z bežných vecí vytvára umelecké skvosty. Miestnosti boli navrhnuté tak, aby dávali množstvo príležitostí spolupracovať a komunikovať s ostatnými Googlermi v rôznorodom prostredí. Kombinácia pracovných, komunikačných a oddychových zón dáva necelej desiatke zamestnancov priestor na sústredenie a komunikáciu, pričom navodzuje príjemnú atmosféru a podporuje kreativitu.

„Hlavnou ideou bolo vytvoriť moderné, ekologické, ale pritom osobité priestory plné nevšedných nápadov, ktoré ukazujú, že aj Slovensko vie byť svetovým,“ hovorí architekt a dizajnér Juraj Výboh a dodáva: „Typické korporátne kancelárske miestnosti, ktoré už boli oživené farbami Google – zelenou, červenou, modrou a žltou, sme začali dotvárať spoločnými nápadmi, ktorých realizácia bola príjemnou výzvou.“

Dizajn vychádza z odlišných aspektov slovenskej kultúry, histórie a tradícií. Každá miestnosť je originálna, doplnená netradičnými dizajnérskymi prvkami a nesie meno jednej významnej slovenskej osobnosti. V nadväznosti na celoročný program „Google na slovenskú nôtu“ si tak Google uctil spisovateľku Margitu Figuli, zbojníka Juraja Jánošíka, generála Milana Rastislava Štefánika, či vynálezcu Jozefa Murgaša.

Medzi netradičné dizajnérske doplnky sa radí knižnica vrastená v strome, stolíky z drevených špuliek na káble, hojdačka v štýle padáka, pracovisko v „chrobáku“ (polovica reálneho automobilu). Nechýba ani logo Google.sk vytvorené z tradičných drevených ľudových nástrojov a pomôcok, hudobný kútik s husľami, fujarou a akordeónom, valaška „zaťatá“ do dverí, či obraz, ktorý zamestnanci spoločne namaľovali na špeciálnom školení s kreatívcom a textárom Danielom Hevierom.

Pri realizácii redizajnu priestorov slovenskej pobočky sa kládol dôraz aj na životné prostredie. Využité boli rôzne recyklované materiály či použité staré veci ako napríklad PET fľaše, LP platne, ducháre, ozembuchy, hoblíky, či starý nábytok, ktoré tak našli nové uplatnenie ako štýlové doplnky.

Naša redakcia prijala pozvanie a spoločne sme si pozreli nové kancelárie. Čo poviete, vedeli by ste si predstaviť pracovať v takomto kreatívnom prostredí? My rozhodne áno :-)

Viac oficiálnych fotografií nájdete na stránke Google+

Zdroj: Tlačová správa 

6.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+