MojAndroid

Spoločnosť ESET dnes predstavila novú verziu svojej mobilnej antivírusovej aplikácie ESET Mobile Security. Mobilné riešenie novej generácie ponúka vylepšené skenovanie, anti-phishingový modul a nové užívateľské rozhranie. ESET Mobile Security pre Android umožňuje používateľom androidových smartfónov a tabletov užívať si bezpečnejšie mobilné dobrodružstvá vďaka ochrane pred digitálnymi hrozbami.

eset-mobile-security-1

“Nárast mobilného malwaru vytvára v kombinácii s obľúbenosťou androidových prístrojov väčšie bezpečnostné riziko,” hovorí Palo Luka, technologický riaditeľ spoločnosti ESET. “Sme radi, že ESET môže užívateľom ponúknuť kompletne prerobenú verziu našej bezpečnostnej aplikácie s pokročilými vlastnosťami, ktoré chránia vaše citlivé informácie a zároveň vám poskytujú ochranu pri sťahovaní aplikácií alebo surfovaní na webe.”

Kľúčové vlastnosti a benefity ESET Mobile Security pre Android:

  • Vylepšená antivírusová ochrana a skenovanie – ESET Mobile Security je jednou z mála androidových mobilných aplikácií, ktorá ponúka vyspelé antivírusové jadro schopné detegovať známe i neznáme hrozby, vrátane tých, ktoré zneužívajú novo objavené Android Master Key zraniteľnosti. Táto nová verzia vylepšila svoju detekciu a výkon vďaka využitiu variabilného skenovania (rýchle/smart/hĺbkové), plánovaného skenovania a on-demand skenovania, ktoré prebieha na pozadí.
  • Nové užívateľské rozhranie – Dizajn je prispôsobený na horizontálne aj vertikálne prezeranie na tabletoch.
  • Anti-Theft pomocník a pomocník pri štarte – Ponúka užívateľsky prívetivé nastavenie.
  • Blokovanie hovorov a SMS správ – Blokuje hovory alebo SMS správy počas nadefinovanej doby.
  • Bezpečnostný audit – Monitoruje povolenia nainštalovaných aplikácií ako napríklad zaznamenávanie polohy alebo prístup ku kontaktom.
  • Vylepšený anti-phishingový modul a vstavané USSD Control vlastnosti – Chráni pred phishingovými útokmi a webovými útokmi zneužívajúcimi škodlivé SMS správy, QR kódy alebo hyperlinky.
  • Bezplatné i prémiové vlastnosti k dispozícii na Google Play – Pri inštalácii z oficiálneho Google Play obchodu môžu užívatelia dlhodobo využívať niektoré funkcie ESET Mobile Security bezplatne. Pri upgrade na plnú verziu priamo z aplikácie môžu využívať komplexnú ochranu pred mobilnými hrozbami.

“Pri tvorbe ESET Mobile Security pre Android bolo jedným z našich cieľov vytvoriť ochranu, ktorú by vedel užívateľ jednoduchšie použiť,“ hovorí Ignacio Sbampato, obchodný a marketingový riaditeľ ESETu. „Naše nové užívateľské rozhranie a pomocníka pri nastavení sme vytvorili preto, lebo vieme, že mobilní užívatelia hľadajú jednoduché a silné bezpečnostné produkty, ktoré sa dajú jednoducho nastaviť a nevyžadujú častú komunikáciu s užívateľom a taktiež neznižujú výkon zariadenia,“ dodáva Sbampato.

EMS_HlavnyPanel EMS_AntiTheft

ESET Mobile Security pre Android bol vytvorený na ochránenie užívateľov v menej bezpečnom prostredí internetu – napríklad pri pripájaní sa do verejných WiFi sietí, pri návštevách záludných webstránok, otváraní podozrivých e-mailov alebo správ alebo pri sťahovaní aplikácií z neoficiálnych obchodov.

EMS_FilterHovorov EMS_Audit EMS_AntiPhishing

ESET Mobile Security pre Android je k dispozícii na webe, Google Play a u kamenných predajcov spoločnosti ESET. Google Play je celosvetovo najobľúbenejším obchodom s mobilnými aplikáciami poskytujúci viac ako 850-tisíc aplikácií a hier, milióny piesní a kníh a tisíce filmov. V roku 2012 mala platforma Android na základe odhadu analytickej spoločnosti Gartner viac ako 60-percentný podiel na trhu. Vďaka svojej obľúbenosti sa stáva čoraz viac atraktívnou pre kyberkriminálnikov. Počet vzoriek Android malwaru na trhu vzrástol v roku 2012 sedemnásťnásobne v porovnaní s rokom 2011. Vyplýva to z výskumu spoločnosti ESET. Aplikácia ESET Mobile Security ochránila svojich užívateľov pred najrozšírenejšími mobilnými hrozbami, vrátane malwaru Android/TrojanSMS.Boxer.AA, ktorý sa šíril v roku 2012.

O spoločnosti ESET – už 20 rokov chránime vaše digitálne svety

Spoločnosť ESET je svetovým výrobcom bezpečnostného softvéru pre firemnú klientelu a domácnosti. Je lídrom na trhu proaktívnej detekcie počítačových hrozieb. Vďaka technológii Live Grid® využíva ESET dáta od dobrovoľných používateľov z celého sveta, a tak okamžite reaguje na nové hrozby. ESET drží vďaka zisku 80. ocenenia VB100 v júli 2013 rekord v počte týchto ocenení, ktoré udeľuje britský Virus Bulletin, vysoko-rešpektovaná nezávislá testovacia organizácia.

ESET sídli v Bratislave, regionálne pobočky má v Prahe, ČR; San Diegu, USA; Buenos Aires, Argentína a Singapure. Výskumné centrá ESET pre analýzu malware sú okrem Bratislavy, aj v San Diegu, v Prahe, poľskom Krakove, kanadskom Montreale a v Moskve. ESET má zastúpenie vo viac ako 180 krajinách sveta.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Zdroj: tlačová správa

6.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+