MojAndroid

V minulom týždni sme vás informovali o pripravovanej službe Android Device Manager z dielne internetového giganta Google. Hlavným zameraním novinky je pomáhať pri lokalizácii strateného smartfónu alebo tabletu a umožňuje aj vzdialené vymazanie používateľských dát. Prví používatelia začali hlásiť, že nová služba sa pomaly dostáva do ich zariadení prostredníctvom Google Play Services vo verzii 3.2.25. ADM zatiaľ nie je ešte dokončená, takže si budeme ešte musieť počkať na finálnu verziu. ADM je v tejto chvíli limitovaná len na zaškrtávacie políčko v nastaveniach “Správcovia zariadenia”, kde sa dá služba aktivovať.

Android Device Manager Android Device Manager

Pre plnohodnotné využívanie služby však potrebujeme webové rozhranie, kde budeme môcť vyhľadať zariadenie, spustiť zvuk alebo vymazať dáta. Momentálne nie sú dostupné žiadne ďalšie informácie a ani predpokladaný dátum uvedenia ADM do prevádzky pre bežných používateľov. Zatiaľ si však môžete stiahnuť novú verziu Google Play Services 3.2.25, ktorý pridáva spomínanú ponuku v nastaveniach. Odkazy na stiahnutie zverejnil portál Androidpolice.

Náš tip
Android Device Manager: Google služba pre hľadanie strateného smartfónu

Zdroj: Androidpolice

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+