MojAndroid

Spoločnosť Google oznámila prostredníctvom oficiálneho blogu novú bezpečnostnú službu pre Android s názvom Android Device Manager, ktorá by mala byť dostupná pre verejnosť neskôr v tomto mesiaci. Služba bude pomáhať pri lokalizácií strateného smartfónu alebo tabletu.

Android device manager

Ak ste váš telefón stratili medzi vankúšmi na pohovke alebo iných miestach, Android Device Manager umožňuje vzdialenú aktiváciu zvonenia na vašom zariadení pri maximálnej hlasitosti, takže ho nájdete aj keby mal vypnuté zvuky. Dostupné bude samozrejme aj vyhľadávanie na mape v reálnom čase, čo sa zíde napríklad ak ste si ho zabudli v reštaurácii, v práci alebo na iných miestach. Zatiaľ čo strata telefónu môže byť stresujúca, v mnohých prípadoch ho nájdete na známych miestach, kde si ho vyzdvihnete. V najhoršom prípade vám ho niekto odcudzí a vtedy padne vhod funkcia, pomocou ktorej vymažete všetky vaše osobné dáta. Takým spôsobom zabezpečíte, aby sa nedostali do nesprávnych rúk.

Služba bude dostupná pre Android 2.2 a vyšší a používanie bude úzko späté s vašim Google účtom, do ktorého musíte byť prihlásený. K dispozícii bude aj aplikácia pre Android, ktorá vám umožní ľahko nájsť a spravovať svoje zariadenia.

Zdroj: google

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+