MojAndroid

Anand Chandrasekher, senior viceprezident spoločnosti Qualcomm nečakane odpovedal taiwanským médiám na otázku, či spoločnosť plánuje vytvoriť osemjadrový procesor podobne, ako Samsung. “Nebudeme robiť hlúpe veci” uviedol a dodal, že “nemôžete vziať osem motorov z kosačky, dať ich dohromady a teraz tvrdiť, že máte osemvalcové Ferrari”. Qualcomm je namiesto toho skôr zameraný na dobré modemy, dlhú životnosť batérie a dostupnosť, než len na “hádzanie jadier dohromady”.

anand-chandrasekher

MediaTek pred niekoľkými dňami zverejnil informácie, že v ich pripravovanom osemjadrovom čipe dokážu všetky jadrá pracovať súčasne a celé riešenie vraj zvyšuje stabilitu a životnosť batérie. Spoločnosť však nekomentovala vyjadrenia Qualcommu. Ďalším atakovaným čipom je Exynos 5 Octa, ktorý sa však odlišuje od spomínaného MediaTeku svojou architektúrou big.LITTLE. To znamená, že štyri výkonnejšie Cortex-A15 jadrá sú využívané pre náročné úlohy a druhá menej výkonná štvorica Cortex-A7 jadier je využívaná na nenáročné úkony s cieľom zmenšiť spotrebu energie. Súhlasíte s Chandrasekherom alebo ste toho názoru, že “jadrová vojna” je ten správny smer vývoja ? 

Náš tip
MediaTek predstaví “pravý” 8-jadrový procesor, predbehne ho Samsung?

Zdroj: engadget

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+