MojAndroid

Mať v smartfóne fotoaparát je dnes už takmer samozrejmosťou. Mnohé zariadenia disponujú aj bleskom, ktorý vám pomôže pri zhoršených svetelných podmienkach. Priznajme si však, že jeho kvalita nestojí za veľa. Zvyčajne nájdete v zadnom kryte iba LED diódu s efektívnym dosahom maximálne 1,5 metra. Na vytváranie kvalitných fotografií však potrebujeme často aj počas dňa silnejší zdroj svetla, a takým je práve iblazr, prvý externý blesk pre mobilné telefóny a tablety.

iblazr-3

Externý blesk iblazr je momentálne “iba” projektom na portáli KickStarter, ktorý potrebuje pomoc fanúšikov, aby sa začal vyrábať. Myšlienka tohto externého blesku je priam ušľachtilá, však v zariadení miniatúrnych rozmerov nájdeme až 4 Cree LED diódy so 60° záberom, ktoré dokážu efektívne osvetliť objekt aj na väčšiu vzdialenosť. Blesk iblazr pripojíte k vášmu zariadeniu cez 3,5 mm audio slot a s vašim fotoaparátom ho spárujete pomocou natívnej aplikácie. Určite poteší aj svojou 200 mAh batériou, ktorá vydrží na vytvorenie až 1000 fotografií alebo 40 minút aktívneho videa v maximálnej svietivosti. Ak ste však v prírode a potrebujete si len prisvietiť, postačíte si so šetriacim módom, ktorý LED-ky rozsvieti až na 3 hodiny. Pri vybití iblazr jednoducho nabijete pomocou špeciálnej nabíjačky do USB slotu.

Ak sa vám myšlienka externého blesku zapáčila, tak si ho môžete zakúpiť už za 39$ priamo na stránke Kickstarter. Ak autori získajú dostatočné finančné prostriedky a iblazr sa začne vyrábať, mali by ste ho získať už v decembri tohto roku. S bleskom takéhoto typu dokážete vytvoriť kvalitnejšie snímky a video nielen v noci, ale aj počas zamračeného dňa, kedy je fotografovaný objekt málo osvietený. Rovnako sa môžete zamerať aj na detaily v tme a ďalšie špeciálne typy snímok, ktoré by ste s klasickým vstavaným bleskom zvládli len s ťažkosťami. Rozdiel medzi klasickým bleskom a externým bleskom iblazr znázorňujú snímky nižšie. Máte o blesk iblazr záujem aj vy? Na čo by ste ho využili najviac?

iblazr-8 iblazr-6  iblazr-7

Zdroj: Kickstarter

2.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+