MojAndroid

Víkend je už za dverami a podľa predpovede počasia má byť extrémne horúco. Najlepšie bude stráviť ho niekde pri vode, mnohí z nás však ešte musia pár hodín vydržať v práci. Posledné hodiny v práci a čakanie na víkend si môžeme skrátiť aspoň typickou letnou hrou, ktorá sa okrem iného hráva na plážach – hovoríme o Bocce, hre veľmi podobnej známemu petangu.

Bocce 3D 4 Bocce 3D 1 Bocce 3D 2

Bocce 3D je Android verzia spomínanej hry s guľami, pričom pravidlá sú takmer totožné. Na začiatku jeden z hráčov hodí na ihrisko červenú guľku, ktorá plní úlohu akéhosi základného bodu. Každý z hráčov má štyri gule rozdielnej farby, pričom cieľom je hodiť ich čo najbližšie k červenej guľke. Povolené je pritom odrážať súperove už umiestnené (hodené) gule, alebo odraziť z miesta aj červenú guľku. Víťazom kola je ten hráč, ktorý má po odhodení všetkých gúľ jednu zo svojich gulí najbližšie k červenej guľke a získava jeden bod. Ak má k červenej guľke bližšie než protihráč aj druhú svoju guľu, získava dva body, atď. Kto prvý získa desať bodov, vyhráva celú hru. Pravidlá možno na prečítanie znejú zložitejšie, ale hra Bocce je veľmi intuitívna a aj človek, ktorý petang alebo podobnú hru nikdy nehral, si pravidlá rýchlo osvojí.

Hra obsahuje tri herné módy, Tournament, League a Arcade. Turnaj znamená klasickú „vyraďovačku“ v hernom pavúkovi, v lige sa dá hrať proti ďalším siedmim protivníkom a Arcade je proste okamžitá rýchla hra. Za turnaj však musíte zaplatiť istú čiastku mincí, ktoré získavate za vyhraté zápasy v ostatným dvoch módoch. Nastaviť sa dajú tri stupne obtiažnosti, dosť nám však chýbala možnosť multiplayeru na jednom zariadení, alebo cez internet. Autor však do budúcnosti sľubuje ďalšie vylepšenia, tak snáď sa dočkáme aj tejto funkcie.

Bocce 3D 3 Bocce 3D 6 Bocce 3D 5

Grafická stránka je vzhľadom k štýlu hry na dobrej úrovni a čo je hlavné, animácie sú pekne plynulé. Ovládanie je realizované ťahom prsta po displeji, ktorým sa nastavuje smer a sila hodu, o čom je hráč informovaný narastajúcou šípkou na obrazovke. Zvuky v hre takmer nie sú, len na konci každého kola ste odmenení potleskom. Bocce 3D je nenáročná, rýchlo osvojiteľná a dobre spracovaná hra, ktorá sa skvele hodí k aktuálnemu slnečnému počasiu a vysokým teplotám. Navyše je zadarmo, bez mikrotransakcií, prepáčiť jej treba len občasné zobrazovanie reklám.

Verzia: 2.1
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.1
Aktuálna cena: Zdarma
2.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+