MojAndroid

Trh inteligentných hodiniek stále zaznamenáva nové nádejné projekty. Tým najnovším prírastkom sa zdá byť riešenie Omate TrueSmart, ktoré je však ešte stále vo vývoji. Tieto inteligentné hodiny budú však odlišné od tých, ktoré sme mohli vidieť doteraz a to najmä prítomnosťou operačného systému Android 4.2.2 a dvojjadrového MediaTek MT6572 čipu, taktovaného na frekvenciu 1 Ghz. Podľa autorov dokážu hodinky spustiť natívne Android aplikácie, čo zahŕňa hlasové povely, prevod reči na text alebo hlasovú navigáciu.

Omate TrueSmart

Omate TrueSmart sú tiež popisované ako inteligentné hodiny aj smartfón, čo znamená, že dokážu pracovať samostatne ale aj spárované s iným zariadením, teda smartfónom, tabletom alebo s Google Glass. Hodiny budú disponovať bezdrôtovou technológiou Bluetooth, WiFi 802.11 b/g/n a prítomná bude aj konektivita k 3G sieti mobilného operátora. Prvým faktorom, ktorý si všimnete na hodinkách je rozhodne zobrazovacia časť. Táto ponúkne AMOLED displej s veľkosťou 1,5-palcov a rozlíšením 240 x 240 pixelov. Vnútorná pamäť má veľkosť 4 GB a prítomný je dokonca aj micro SD slot. Okrem toho tu nájdeme A-GPS čip, 600 mAh batériu, akcelerometer, magnetometer a 512 MB pamäte RAM. Na hodinkách nás zaujala aj prítomnosť 5 Mpx fotoaparátu, čo nebýva vôbec bežné v tomto segmente. Hodiny získajú aj certifikáciu IP67 pre odolnosť voči vode a prachu. Pre riadnych Android Geekov máme tiež pomerne dobrú správu. Hodiny budete môcť rootnuť a fungovať bude aj CWM.

Podľa informácií portálu AndroidCommunity, autori projektu majú pripravenú plnú výrobnú kapacitu a tieto by sa mali na trh dostať niekedy v októbri. O cene však nepadli žiadne slová, takže sme zvedaví, koľko musí človek zaplatiť za inteligentné hodinky s takouto funkcionalitou.

Omate TrueSmart

Zdroj: AndroidCommunity

 

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+