MojAndroid

Určite to poznáte aj vy. Večer si ľahnete do postele, ale za žiadnu cenu nedokážete zaspať. Tak si vezmete do ruky váš smartfón alebo tablet a strávite často dlhé chvíle prezeraním webstránok, hraním vašej obľúbenej hry alebo len bohapustým pohybom medzi aplikáciami. Zrejme ale netušíte, že práve ostré svetlo z displeja vášho mobilného zariadenia bráni vášmu mozgu, aby uvoľnil melatonín, hormón, ktorý zabezpečuje príchod spánku. Tomu by však mal byť koniec, predstavujeme vám aplikáciu NightLamp.

nightlamp-1

Ešte predtým, ako vám o aplikácii NightLamp niečo povieme, musíme pochváliť autorov za (podľa nás) geniálnu myšlienku a spracovanie, ktoré si prinajmenšom od nás zaslúžili obdiv. Aplikácia NightLamp sa totižto veľmi inteligentne a bez nutnosti vášho zásahu postará o to, že rýchlejšie zaspíte. Na základe vopred stanovených pravidiel bude totižto postupne znižovať jas displeja, čím vám navodí pocit únavy. Okrem toho vám však výborne poslúži ako večerná lampa, ktorú môžete tesne pred spánkom vypnúť ťuknutím na displej, hlasovým povelom alebo napríklad zatrasením zariadenia. Ak si potrebujete prisvietiť viac, stačí, aby ste telefón otočili zadnou stranou nahor a aplikácia automaticky zapne blesk na vašom fotoaparáte. Výborný nápad!

NightLamp dokáže redukovať jas displeja aj na základe množstva svetla v okolí smartfónu či tabletu, k čomu samozrejme využíva senzor, ktorý dnes väčšina zariadení ponúka. Okrem toho sa NightLamp pýši aj pekným, prehľadným prostredím, ktoré ocenia všetci s Androidom 2.3 a novším (na starších verziách aplikáciu nenainštalujete). Ak vás aplikácia zaujala, prečítajte si o nej viac na vlákne XDA fóra, prípadne si ju nainštalujte priamo cez náš widget nižie. Dostupná je zadarmo.

Verzia: 0.2.2
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 0.2.2
Aktuálna cena: Zdarma

1.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+