MojAndroid

Spoločnosť Asus predstavila nový typ prenosného počítača typu All-in-One s označením P1801-T. Na zariadení najviac zaujme veľký 18,4 palcový dotykový IPS displej s Full HD rozlíšením, ktorý sa dá pomocou vstavaného stojana nastaviť do požadovaného uhla. O zvukovú stránku sa starajú stereoreproduktory s technológiou Asus SonicMaster.

Asus P1801-T 3

Okrem toho je zariadenie vybavené integrovanou rukoväťou, ktorá zaručuje jednoduché prenášanie. Vstavaná 33 Wh Li-Pol batéria by mala zabezpečiť 5 hodín nepretržitého prehrávania filmov v 1080p rozlíšení alebo 3,5 hodiny hrania hier. K dispozícii je aj špeciálny softvér, ktorý umožňuje bezdrôtové pripojenie k PC a Mac a streamovanie multimediálneho obsahu pomocou funkcie vzdialenej plochy.

Asus P1801-T 5

Zariadenie je poháňané starším štvorjadrovým procesorom NVIDIA Tegra 3 s 12 jadrovým grafickým čipom a 2 GB pamäte RAM. Vnútorné úložisko má kapacitu 32 GB a dá sa rozšíriť pomocou pamäťovej microSD karty. Operačným systémom je Android 4.1.2 Jelly Bean. Na konektivitu slúži bluetooth 3.0, wi-fi a/b/g/n a microUSB port. Je škoda, že výrobca do takéhoto rozmerného zariadenia neinštaloval priamo bežné USB rozhranie, istou náhradou je aspoň redukcia priamo v balení. Novinka obsahuje aj 3,5 mm jack na pripojenie slúchadiel. Celkové rozmery zariadenia sú 294 × 466 × 18 mm a váha predstavuje 2,4 kg.

Asus P1801-T sa začne na Slovensku a v Čechách predávať už budúci týždeň za cenu 590 eur, resp. 15 449 Kč.

Zdroj: tlačová správa

31.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+