MojAndroid

Len minulý týždeň sme sa dočkali predstavenia nového Nexusu 7, ktorý oproti svojmu predchodcovi priniesol niekoľko podstatných vylepšení. Medzi inými aj výkonnejší procesor Snapdragon S4 Pro, ktorý pracuje na frekvencii 1,4GHz. Aspoň tak to uvádza Google v oficiálnej technickej špecifikácii zariadenia. Podľa zistení portálu Anandtech sa však v novej generácii tabletu nachádza výkonnejší Snapdragon 600.

nexus7-soc

Jediným rozdielom medzi S4 Pro, nachádzajúcim sa v Nexuse 7 a Snapdragonom 600, je nižšia taktovacia frekvencia. Inak je Googlom označovaný čip S4 Pro vybavený rovnako ako novší čip od Qualcommu. Obsahuje teda rýchlejšie DDR3 RAM pamäte (S4 Pro má DDR2 RAM) a tiež štyri jadrá Krait 300, ktoré sú typické práve pre Snapdragon 600. S4 Pro obsahuje staršie jadrá Krait 200.

Otázne ostáva prečo Google označuje Snapdragon 600 za S4 Pro. Hoci čip pracuje na nižších frekvenciách, možno z dôvodu šetrenia batérie, no záhadou je, prečo tvrdí, že použil menej výkonný S4 Pro.

Zdroj: androidpit

30.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+