MojAndroid

Aktuálne ponuky paušálov u mobilných operátorov zahŕňajú rôzne programy pre mobilný Internet, ktoré sú dátovo obmedzené a ich prekročenie môže vyústiť v pomerne vysokú sumu nad rámec predplatených služieb. Pre mobilný operačný systém Android existuje niekoľko výborných aplikácií, ktoré dokážu sledovať spotrebu dát a upozorňovať používateľa na prekročenie, prípadne získané informácie prezentovať formou grafu. Iným dôvodom, pre ktorý je vhodné sledovať tieto údaje je ten, že niektoré aplikácie dokážu nepozorovane spotrebovať veľký objem dát bez vedomia používateľa. My sme si pre vás pripravili výber tých najlepších riešení, ktoré spĺňajú všetky kritéria výbornej aplikácie pre monitorovanie spotreby dát na Androide.

Onavo Count | Monitor Data

Onavo Android aplikacie Onavo Android aplikacie Onavo Android aplikacie

Mojim osobným favoritom je práve Onavo Count najmä vďaka prepracovanému grafickému prostrediu a funkciám, ktoré ponúka. Onavo vás v notifikačnej lište upozorňuje na aplikácie, ktoré spotrebúvajú veľké množstvo mobilných dát v krátkom čase alebo na naplnenie mesačného plánu, či na dáta prenesené cez roaming. Na domovskej obrazovke môžete sledovať spotrebu pomocou troch detailných widgetov, ktoré umožňujú kontrolovať aplikácie a sledovať prenesené dáta v reálnom čase. Výborné je blokovanie dát pre niektoré aplikácie, čím môžete zabrániť používaniu dát jednotlivým appkam alebo nastaviť čerpanie len zo siete Wi-Fi. V aplikácii si môžete nastaviť upozornenie po prekročení určitého množstva dát (napr. 500 MB), čím získate priebežný prehľad. Samozrejmosťou je aj prehľad spotreby v grafoch. Aplikácia je dostupná zadarmo a stiahnuť si ju môžete kliknutím na tento odkaz.

3G Watchdog

3G Watchdog Android aplikacie 3G Watchdog Android aplikacie 3G Watchdog Android aplikacie

Inou, veľmi populárnou aplikáciou, ktorá sa teší miliónom používateľov a pre Android je dostupná už veľmi dlhú dobu je 3G Watchdog. Prvotné spustenie aplikácie je sprevádzané zadávaním nutných informácii, ako dátový limit alebo dĺžka/začiatok účtovacieho obdobia. Aj tu máme veľmi podobné možnosti pre upozornenie na prekročenie plánu. Výbornou funkciou je vypnutie mobilných dát po dosiahnutí limitu, čo vám pomôže predísť nechcenému prekročeniu. V tomto prípade si budete musieť nainštalovať aplikácie ako APN Droid alebo JuiceDefender. Dáta o spotrebe je možné opäť zobraziť formou grafu a nájdeme tu aj niekoľko widgetov na plochu. Autor aplikácie ponúka obmedzenú free verziu ako aj plnú Pro veziu.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

My Data Manager

My Data Manager android aplikacie

Medzi najprehľadnejšie riešenia rozhodne patrí aplikácia My Data Manager, ktorá ponúka veľmi zaujímavé používateľské prostredie plné informácií, spolu s optimalizáciou pre tablety. Rovnako ako v predchádzajúcich aplikáciách, aj tu nájdeme automatický monitorig spotreby aplikácií a nastavenie upozornení v prípade prekročenia limitu. Výborné sú rôzne vizualizácie, ktoré ponúkajú prehľadné zobrazenie spotreby podľa času. Aplikácia síce neponúka také množstvo nastavení, no to je vynahradené používateľskou prívetivosťou. My Data Manager je dostupný zadarmo v obchode Google Play a stiahnuť si ho môžete kliknutím na tento odkaz.

Verzia: N/A
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: N/A
Aktuálna cena: Zdarma

dodol Phone

dodol Phone Android aplikacie dodol Phone Android aplikacie dodol Phone Android aplikacie

Jednoduchosť aplikácie dodol Phone v meraní spotreby dát je doplnená o funkcie merania dĺžky hovorov a počtu odoslaných SMS správ. Aplikácia dokáže vytvárať komplexnú správu o využití na dennej, týždennej alebo mesačnej báze a podobne, ako v iných riešeniach, umožňuje nastaviť limit, ktorý sledujete a dáta zobrazuje opäť vo vizuálne prívetivej forme. Dodol je výborný, ak hľadáte riešenie, ktorým môžete sledovať spotrebu všetkých troch faktorov. Opäť je dostupný zadarmo a stiahnuť si ho môžete kliknutím na tento odkaz.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Traffic Monitor

 Traffic Monitor Android aplikacie Traffic Monitor Android aplikacie Traffic Monitor Android aplikacie

Aplikácia Traffic Monitor kombinuje monitorovanie dát, správcu úloh a ako to nazvali autori  “integrovaný QoS (Quality of Service) modul, ktorý ukazuje dostupnosť dátových služieb”. Posledná zmieňovaná funkcia určuje kvalitu pripojenie pomocou pingu, no táto je dostupná len v platenej verzii. Okrem tohto tu nájdeme aj informácie o sile Wi-Fi signálu (RSSI), IP adresu klienta, rýchlosť linky alebo informácie o batérii a GPS polohe. Používateľ si môže nastaviť mesačnú kvótu, exportovať dáta alebo pridať na plochu widget s aktuálnou spotrebou.  Aplikácia je k dispozícii zadarmo na stiahnutie  z obchodu Google Play, kliknutím na tento odkaz.

Verzia: 8.5.0
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 8.5.0
Aktuálna cena: Zdarma

30.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+