MojAndroid

Smartfóny sa stávajú veľmi populárne na vytváranie snímok za pomoci vstavaného fotoaparátu, no len veľmi málo z nich je schopných zachytiť snímky aj pod vodou. Jedným takým zariadením je aj Sony Xperia Z, ktorej stavba umožňuje bezpečne ponoriť zariadenie pod hladinu vody. Fyzika nám však hovorí, že kapacitné displeje jednoducho nebudú v tomto prípade reagovať na dotyk. Keďže nemáme k dispozícii ani hardvérové tlačidlo pre spúšť fotoaparátu, snímanie v tomto prostredí je sťažené. Existuje niekoľko modifikácií softvéru, ktoré tento problém odstraňujú, no čo takto využiť proximity senzor ?

Sony Xperia Z pod vodou

AGGevorgyan, člen fóra XDA developers vytvoril užitočnú aplikáciu s názvom Aqua Z Camera, ktorá umožňuje využitie proximity senzora na vytváranie fotografií pod vodou jednoduchým priložením prsta na senzor. Appka ponúka aj nastavenia citlivosti alebo času zakrytia proximity senzora a výborné je, že nie je potrebný ROOT zariadenia. Vrámci aplikácie sú zahrnuté aj natívne funkcie fotoaparátu zo systému Android, ako je zmena rozlíšenia, auto fokus, blesk farebné efekty a podobne. Autor Aqua Z Camera upozorňuje používateľov, že aktuálne verzie môžu byť nestabilné a nefungujú na iných zariadeniach. Viac informácií sa dozviete v pôvodnom článku na stránkach XDA developers kliknutím na tento odkaz. Aplikáciu si môžete stiahnuť zadarmo v obchode Google Play, kliknutím na tento odkaz.

Verzia: 1.1.1
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.1.1
Aktuálna cena: Zdarma

Zdroj: XDA

29.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+